Sunday, November 24, 2024
Follow Us
ක්‍රිස්පි නෙළුම් අල (මල් බට්ටෝ)

නෙළුම් අලයක්

බැටර් එක සඳහා,

පාන් පිටි මේස හැඳි 1ක්

රුලං ස්වල්පයක් (අත්‍යවශ්‍යම නෑ)

කඩල පිටි හෝ පිටි මේස හැන්දක්

ලුණු හා ගම්මිරිස් පදමට

බිත්තරයක්

බැදීමට තෙල්

මුලින්ම නෙළුම් අලය සූරා සිහින් පෙති කපා මඳ උණුසුම් ලුණු වතුරේ දමා විනාඩි 15ක් පමණ තියා හොඳින් සෝදා වතුර බේරෙන්න තියන්න. පසුව ලුණු කුඩු ස්වල්පයක් දමා මිශ්‍ර කරන්න (ලුණු වතුරේ දාන්නේ මඩ ගතිය යන්නයි)

දැන් බැටර් එක හදා ගනිමු. කඩල පිටි, පාන් පිටි, බිත්තරය හා රුලං ටික භාජනයකට දමා ලුණු හා ගම්මිරිස් එකතු කර වතුර ස්වල්පය බැගින් දමා හැන්දකින් මිශ්‍ර කරමින් ඝනකමත් නැති දියාරුත් නැති බැටර් එකක් හදා ගන්න.

දැන් නෙළුම් අල පෙති එක බැගින් ගෙන බැටර් එකේ ගාගෙන එක් වරකට 6ක් වගේ තෙලට දමා රන්වන් පැහැ වනතුරු බැද තෙල් බේරෙන්න තියා කෑමට ගන්න.

Tharunie