ළපටි කෙසෙල් මුහක්
පාන් පිටි මේස හැඳි 2ක්
කඩල පිටි මේස හැන්දක්
කෝන්ෆ්ලාර් මේස හැන්දක් (අත්යවශ්යම නෑ. ඒත් ඕනෙම බැටර් එකකට කෝන්ෆ්ලාර් එකතු කළ විට ක්රිස්පි ගතිය වැඩිපුර එනවා)
මිරිස් කුඩු හා ලුණු ඔබේ
රස පදමට
බිත්තරයක්
බැදීමට තෙල්
මුලින්ම කෙසෙල් මුහේ තිබෙන මල් ටික වෙන් කර ලුණු වතුරට දාන්න. (සමහර කෙසෙල් මල්වල පොඩි තිත්ත රසක් තියෙනවා. තිත්ත රස හා කහට ගතිය නැති වෙන්න තමයි ටික වේලාවක් ලුණු වතුරේ දාන්නේ)
පිඟානකට පාන් පිටි ටිකක් දමා පසෙකින් තබා ගන්න. තවත් භාජනයකට බැටර් එකට අවශ්ය සියලුම දේවල් ටික දමා වතුර ටික ටික එකතු කරමින් තරමක ඝනකමට එනකම් හැන්දකින් මිශ්ර කරමින් බැටර් එක හදා ගන්න. ලුණු වතුරට දැමූ කෙසෙල් මුහ මල් ටික වතුර බේරා පාන් පිටි දැමූ පිඟානට දමා පිටි තවරා ගන්න. (එතකොට තමයි බැටර් එක මල්වලට හොඳින් අල්ලා ගන්නේ) අවසානයට පාන් පිටි තැවරූ මල් ටික ටික අරන් බැටර් එකේ තවරා රත් වූ ගැඹුරු තෙලට දමා ඉක්මනින් රන්වන් පැහැ වනතුරු බැද තෙල් බේරා ගන්න.
Tharunie