Sunday, November 24, 2024
Follow Us
අළු කෙසෙල් පොතු තෙල් දැමුම

සිහින්ව කපාගත් අළු කෙසෙල් පොතු (කපාගත් සැණින්ම ලුණු මිශ්‍ර වතුරට දාන්න. නැත්නම් කහට පිපෙනවා)

තළාගත් සුදුලූනු, ලියාගත් අමුමිරිස්, රතු ලූනු හා ඉදුණු තක්කාලි

කුඩාවට කපාගත් වියළි මිරිස් කරල් 2ක්

අබ ස්වල්පයක්

කෑලි මිරිස්

පදමට ලුණු

අවශ්‍ය නම් උම්බලකඩ, කූනිස්සන් හෝ සිහින්ව ලියාගත් කරවල ටිකක්

 

හදන්න ළංවෙලා ලුණු වතුරේ දාපු අළු කෙසෙල් පොතු ටික මිරිකා ගන්න. භාජනයක් ළිප තබා එයට තෙල් ටිකක් දමා රත් වෙනකොට අබ දමා පුපුරුවා ගන්න. එයට ම වියළි මිරිස් කෑලි ටිකත් දාන්න. එයට ඉතිරි සියලුම දේවල් ටික දමා ටික වෙලාවක් හොඳින් තෙම්පරාදු කරගන්න. ඒ ගමන් තක්කාලි කෑලි ටිකත් හැන්දකින් පොඩිකරන්න. අවසානයට කෑලි මිරිස් දමා පදමට ලුණු එකතු කරගන්න. හරිම රසවත්. අවශ්‍ය නම් මේකට කුඩාවට කපාගත් කරවල, හාල්මැස්සන් හෝ කූණිස්සන් එකතුකර තව ටිකක් වෙලා ළිපේ තබන්න.

Tharunie