Sunday, November 24, 2024
Follow Us
කාමරංගා ජෑම්

කාමරංගා බොහෝ විට ගස් යට වැටී නාස්තිවන පලතුරක්. ඒත් මේ කාලයේ දී කෑමට ගත හැකි කිසිම දෙයක් ඉවත දැමිය යුතු නැහැ. ජෑම් සකසා තැබීමෙන් අපට අවශ්‍ය වෙලාවකට ඒවා ප්‍රයෝජනයට ගත හැකියි.

ඉදුණු කාමරංගා ගෙඩි 20-25ක්

සීනි ග්‍රෑම් 250 ක් (මෙය ඔබ කැමැති

රස අනුව වෙනස් කළ හැකියි.

පැණි රස අඩුවෙන් කන අයට ග්‍රෑම්

100ක් වුවද සෑහේ. )

සුවඳ කුඩු මේස හැන්දක් (එනසල්,

කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්)

දෙහි බෑයක යුෂ

ලුණු ස්වල්පයක්

 

 

පළමුවෙන් ම කාමරංගා ගෙඩිවල දාර කොටස් ඉවත්කර දෙකට කපා ඇට ඉවත්කර ගන්න. පසුව කාමරංගා කුඩා කැබැලිවලට කපා ගන්න. කපා ගත් කාමරංගා ග්‍රයින්ඩරයට දමා හොඳින් ග්‍රයින්ඩ් කරගන්න.

මැටි වළඳක් ගෙන ග්‍රයින්ඩ් කරගත් කාමරංගා, සීනි එකතුකර පොල්කටු හැන්දක් ආධාරයෙන් හොඳින් කලවම් කරන්න. ඉන්පසුව මෙම මිශ්‍රණය ළිප මත තබා අඩු ගින්දරේ උයා ගන්න. ටික වේලාවකින් සුවඳ කුඩු එකතු කරන්න. මිශ්‍රණය හොඳින් උකුවන විට (උඩට බුබුළු මතුවන විට) ළිපෙන් ඉවතට ගෙන දෙහි යුෂ මිශ්‍රකර හොඳින් කළවම් කරන්න.

මිශ්‍රණය හොඳින් සිසිල් වූ විට පිරිසුදු වීදුරු බෝතල්වල අසුරා ගන්න. මේ ජෑම් ඔබට මාස දෙකක පමණ කාලයක් තබාගෙන රස විඳිය හැකියි.

මෙවැනි ජෑම් බෝතලයක් ඔබට අසල්වැසියකුට තෑගි කිරීමට වුවද පුළුවන්. මේ කාලයේ හැටියට එය ඔවුනට වටිනා දෙයක් වේවි.

Tharunie