ශුද්ධ කර දික් අතට කපාගත් කොස් මදුලු
කොස් ඇට
තළාගත් සුදුලූනු
ලියාගත් රතු ලූනු
නයි මිරිස් කරල් 2ක්
රම්පේ හා කරපිංචා
අබ ස්වල්පයක් හා
කුරුඳු
පොත්තක්
උළුහාල් ඇට කිහිපයක්
පදමට ලුණු
කුඩාවට කපාගත් වියළි
මිරිස් කරල් 2ක්
කහ සහ අමු තුනපහ කුඩු
ස්වල්පය බැගින්
දිය කිරි සහ මිටි කිරි
අවශ්ය පමණට
මුලින්ම කොස් කැබලි ටික වැහෙන ප්රමාණයට දිය කිරි දමා එයටම කහ, තුනපහ කුඩු හා ලුණු එකතු කර බෙරි නොවෙන්න තම්බා පසෙකින් තබන්න.
කොස් ඇට ටික තළාගෙන වතුර දමා වෙනම භාජනයකට දමා තම්බා පොතු හැර පසෙකින් තබා ගන්න. දැන් මැටි භාජනයක් ළිප තියා ඒකට තෙල් ස්වල්පයක් දමා රත් කර අබ දමා පුපුරුවාගන්න.එයට වියළි මිරිස් කරල්, නයි මිරිස්, සුදුලූනු, රතුලූනු, කරපිංචා, රම්පේ, උළුහාල් හා කුරුඳු පොත්ත ද එකතු කර ස්වල්ප වේලාවක් තෙම්පරාදු කර ගන්න.
එම තෙම්පරාදුවට කොස් ටික හා කොස් ඇට ටික එකතු කර කලවම් කරන්න. එයටම උකු පොල් කිරි ටික එකතු කර අඩු ගින්දරේ පිස ගන්න. ලුණු රස පදම බලා එකතු කරන්න. කිරි කොස් මඳක් හිඳෙන්න පිසගත් විට රසය වැඩියි.
Tharunie