Sunday, November 24, 2024
Follow Us
රුලංවලින් එළවළු බතක් උප්පමා

අංග සම්පූර්ණ, ඉතාමත් රසවත් ආහාර වේලක්වන මෙය නිර්මාංස කෑම ගන්නා අයගේ බොහොමයක් පෝෂණීය අවශ්‍යතා ඉටු කරලයි.

* රුලං ග්‍රෑම් 250 යි.

* පරිප්පු ග්‍රෑම් 75 යි.

* උකු පොල් කිරි අඬු කෝප්ප දෙකක්

* අවශ්‍ය පමණ ලුණු

* කැරට් ග්‍රෑම් 150 ,ලීක්ස් ග්‍රෑම් 150

* රට ලූනු ග්‍රෑම් 50ක්

* ගම්මිරිස් අවශ්‍ය පමණ

* අමු මිරිස් කරල් 3 / 4ක්

* මුරුංගා කොළ මිටක්

* කහ ස්වල්පයක්

*රම්පේ ,කරපිංචා ,ඉඟුරු ,සුදුලූනු, කුරුඳු ,මිංචි ,පොල්

තෙල් අවශ්‍ය පමණ

 

 

පළමුව රුලං ටික අවශ්‍ය පමණ බැදගන්න. රන්වන් පැහැ වීමට පෙර බැදගන්න. ඉන්පසු මැටි ඇතිලියක් ළිප තබා පොල් තෙල් අවශ්‍ය පමණ එයට දමා තෙල් රත් වූ පසු ඉඟුරු, සුදුලූනු, පරිප්පු දමා බැදෙන්නට හරින්න. මිරිස්, කැරට්, රම්පේ, කරපිංචා ,කුරුඳු පොත්තක් දමා තෙලෙන් මලවා ගන්න. පරිප්පු ජලයෙන් විනාඩි දහයක් පමණ පෙඟෙන්නට හැර තබාගෙන ගන්න. රට ලූනු, ලීක්ස් සහ මුරුංගා කොළ දමා සියල්ල කලවම් කර ළිපෙන් බා ගන්න. ඉන්පසු ඇතිලියට කහ මිශ්‍ර උකු පොල්කිරි ටිකක් දමා එයට ලුණු ,රම්පේ ,කරපිංචා එකතු කර ළිපෙන් තබා ගන්න. ඉන්පසු එය හොඳින් නටවා ගන්න. පෙර අපි පසෙකින් තැබූ එළවලු මිශ්‍රණය රුලං වලට එකතු කරන්න. ළිපෙන් බා එයට මුරුංගා කොළ, හීනියට කපාගත් කැරට් සහ ගම්මිරිස් එකතු කර මිශ්‍ර කර ගන්න .කැරට් හා මුරුංගා එකතු කරනු ලබන්නේ ඇසට රුචිකත්වයක් සහ හොඳ වර්ණයක් ලබා ගැනීම සඳහායි.

(Tharunie)