Thursday, March 28, 2024
Follow Us
රහට ගුණට පිසෙන දෙල් බත

 පරංගි , ලාංකික අපිව නැති කරන්න හදපු , දැන් අපිට නැතුවම බැරි දෙල් වලින් රහට ගුණට බතක් හදාගන්නත් පුළුවන්.

* හාල් කිලෝ එකක්

* හොඳට පැහුණු දෙල් ගෙඩියක්

* බදින ලද තුනපහ

* මිටි කිරි අඬු කෝප්ප දෙකක්

* අමු තුනපහ අවශ්‍ය පමණ

* කුරුඳු / රම්පේ / කරපිංචා / රට ලූනු / සුදු ලූනු / අමු මිරිස් / ගම්මිරිස් / මුරුංගා කොළ / කහ අවශ්‍ය පමණ

* ලුණු

 

 

පළමුව සහල් සෝදා ළිප තබන්න. දෙල් කපා කහට ඉවත් කිරීමට එම ජලයට දෙහි කැබැලි 2 ක් සහ අඹරන ලද කහ එකතු කරන්න. බත 3/4 පමණ ඉදීගෙන එනවිට කහට ඉවත් කරන ලද සේදූ දෙල් කැබලි ටික දමා තැම්බෙන්නට සලස්වන්න. ඊට රම්පෙ, කරපිංචා, කුරුඳු, ඉඟුරු, අමුමිරිස්, රටලූණු, කහ අවශ්‍ය පමණ ,ගම්මිරිස් ,බදින ලද තුනපහ හා අමු තුනපහ ස්වල්පයක් හා මුරුංගා කොළ ටික යොදන්න. උකු මිටි කිරි කෝප්ප දෙකක් එක්කර අවශ්‍ය පමණ ලුණු ද දමා කලවම්කර මද ගින්නේ පිසින්නට හැර ,කෑමට ගැනීමට පුළුවන. කැමතිනම් තෙම්පරාදු කරගන්න. බත බෙරි නොවීමට වග බලාගන්න.

(Tharunie)