ඇත්තටම රඹුටන් කියන්නේ උෂ්ණාධික පලතුරක්.
යකඩ, ප්රෝටීන්, කැල්සියම්, පොස්පරස්, විටමින් බී, විටමින් සී ,මැග්නීසියම්, පොටෑසියම් වැනි පෝෂණ කොටස්වලින් යුතු රඹුටන් වැඩෙන දරුවන්ගේ කාර්යක්ෂමතාවය වැඩි කරයි.
* ලෙලි ඉවත් කර ගත් රඹුටන්
ගෙඩි 25 ක්
* අබ
* ගම්මිරිස්
* වියළි මිරිස් කුඩු
* කුරුඳු
* ඉඟුරු
* විනාකිරි
* වතුර අඬු කෝප්ප බාගයක්
ප්රථමයෙන් අබ, විනාකිරි වලින් පැය දෙකක් පොඟවා ගන්න.
මැටි වළඳක් ළිප තබා සීනි ස්වල්පයක් දමා කැරමල් කරගන්න. ඉන්පසු වතුර අඬු කෝප්ප භාගය ද දමා ඉතුරු සීනි ද එක්කර හොඳින් උණු වූ පසු, මුලින් විනාකිරි දමා අඹරන ලද ( අබ,ගම්මිරිස් ,වියළි මිරිස් කුඩු ,කුරුඳු, ඉඟුරු) මිශ්රණය හොඳින් මිශ්ර කරන්න. ඉන්පසු එයට පොතු ඉවත් කර පිරිසුදු කරගන්නා ලද රඹුටන් ටික එකතු කරන්න .පදමට එනතුරු සකස්කර ළිපෙන් බාගන්න. දැන් ඔබට රසවත් පෙනුමකින් යුතු සහ සුවඳ හමන රඔුටන් චට්නි රස විඳිය හැකියි.
(Tharunie)