* කරපිංචා කොළ මිටක්
* කළුදුරු තේ හැඳි 1ක්
* අඟලක පමණ කුරුඳු පොත්තක්
* සුදුලූනු බික් හතරක් හෝ පහක්
* ගොරකා බික් තුනක් හෝ හතරක්
* උළුහාල් තේ හැඳි එකහමාරක්
* රතු ලූනු ගෙඩි තුනක් හෝ හතරක්
* ලුණු සහ දෙහි අවශ්ය පමණ
ඉහත නම් සඳහන් කළ සියල්ල,ගලේ අඹරා අවශ්ය පමණ දෙහි එකතු කරන්න.
කරපිංචා ,ගොරකා මේද හරණීය ගුණයෙන් යුක්ත වන අතර(මේද දිය කිරීමේ)ගුණයෙන් යුක්තයි. කුරුඳු ලේ කැටිගැසීම පාලනය කරයි, එම නිසා කොලෙස්ටරෝල් හා හෘදයාබාධ පාලනය කරයි .මේද හරණීය ගුණයෙන් යුක්ත නිසා ශරීරය කෙට්ටු වීමට දිව්ය ඔසුවකි.
ඉදිරිපත් කිරීම :
විශ්රාමික ගෘහ ආර්ථික විද්යා ගුරු
උපදේශිකා
ප්රේමාවතී අබේසේකර
(Tharunie)