වම්බටු ග්රෑම් 250ක්
හතු ග්රෑම් 150ක්
බැද ගැනීමට තෙල්
ලොකු ලූනු ගෙඩි 2ක්
අමු මිරිස් කරල් 4ක්
රම්පෙ, කරපිංචා ඉති 3ක්
කෑලි මිරිස් මේස හැඳි 1ක්
තක්කාලි ගෙඩි 2ක්
තක්කාලි සෝස් මේස හැඳි 4ක්
විනාකිරි මේස හැඳි 2ක්
තෙල් මේස හැඳි 2ක්
සීනි මේස හැඳි 1 - 2ක්
ලුණු රස පදමට
අබ කුඩු තේ හැඳි 2ක්
කජු ස්වල්පයක්
වම්බටු සහ හතු සිහින්ව ලියා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න. තෙල් බේරෙන්නට (පෙරනයක) දමා ස්වල්ප වේලාවක් තබන්න. මැටි බඳුනක් ගෙන එයට තෙල් මේස හැඳි 2ක් දමා රත්වූ පසු සිහින්ව ලියාගත් ලූනු, අමුමිරිස්, දමා බැදගන්න. එයටම රම්පෙ, කරපිංචා දමන්න. කෑලි මිරිස් ද එකතු කරන්න. තක්කාලි ගෙඩි 2 සිහින්ව කොටුවට කපා එකතු කරන්න. එයටම බැදගත් වම්බටු සහ හතු ටික දමා කළවම් කරන්න. ඉන්පසු විනාකිරි, අබ කුඩු, තක්කාලි සෝස්, සීනි, ලුනු රස පදමට දමා හොඳින් කළවම් කරන්න. දීසියකට මිශ්රණය දමා බැදගත් කජුවලින් සරසා ගන්න.
(Tharunie)