නෙළුම් අල 2ක්
සෝයා මීට් පැකට් 1ක්
අමු මිරිස් කරල් 10 - 15ක්
මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 2ක්
ලුණු
අඹරාගත් අබ මේස හැඳි 1ක්
අමු ඉඟුරු මේස හැඳි 1ක්
හතු පැකට් 1/2ක්
රතුලූනු හෝ ලොකු ලූනු ග්රෑම්
100ක්
විනාකිරි කෝප්ප 1/2ක්
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
තෙල්
සුදුලුනු බික් 4 - 5ක්
සීනි මේස හැඳි 2 - 3ක්
නෙළුම් අල පොත්ත සූරා සෝදා ගෙන රවුම් පෙති කපාගන්න. හතු සෝදා සිහින්ව ඉරා ගන්න. සෝයා මීට් පොඟවා මිරිකා ගන්න. ඉන්පසු මේ සියලුම ද්රව්ය වෙන වෙනම ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න. බැදගත් ද්රව්ය වෙනම තබා එම තෙලටම දමා රතුලූනු හා අමු මිරිස් යාන්තමින් බැදගන්න.
විනාකිරිවලට මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු, අඹරාගත් අබ, අඹරාගත් ඉඟුරු හා සුදුලුනු, ලුණු එක්කර ළිප තබා උතුරවා ගන්න. එසේ උතුරවා ගත් මිශ්රණයට බැදගත් නෙළුම් අල, හතු හා සෝයා ටික එක්කර රතුලූනු හා අමුමිරිස් ටිකක් එකතු කරන්න.
ඉන්පසු මෙම අච්චාරුවට සීනි ටිකක් ද දමා හොඳින් කළවම් කර රස බලා අවශ්ය නම් සීනි, ලුණු එක්කර ඉන්පසු සංග්රහයට ගන්න. මෙය ඉතා රසවත්ය.
(Tharunie)