පොලොස් ග්රෑම් 250ක්
පාන් පිටි ග්රෑම් 100ක්
එළවළු තෙල් ලීටර් 1/2ක්
කළු හා සුදු තල ඇට ටිකක්
දෙහි ගෙඩි 3ක්
කෝන් පිටි ග්රෑම් 40ක්
ඩෙසිකේටඩ් කොකනට් (වියළි පොල්) ග්රෑම් 100ක්
රස අනුව ලුණු
බිස්කට් කුඩු
Hot Garlic Sauce සඳහා
චොප් කරගත් ඉඟුරු සුදුලුනු ටිකක්
සැල්දරි
මිරිස් සෝස්
දෙහි යුෂ
සීනි ස්වල්පයක්
බටර් ටිකක්
පළමුව පොලොස් ගෙඩියේ පොත්ත ඉවත්කර සෙන්ටිමීටර් 1/2ක් ඝනකමට පෙති කපා ගන්න. කපාගත් පොලොස් පෙති බඳුනකට දමා එයට කහ, ලුණු හා දෙහි යුෂ දමා පැය 1/2ක් තිබෙන්නට හරින්න. ඉන්පසු වතුර එක්කර මඳ ගින්නේ විනාඩි 30ක පමණ කාලයක් තම්බා ගන්න. තැම්බුණු පසු ළිපෙන් බා වතුර පෙරා හැර නැවත රස අනුව ලුණු හා දෙහි යුෂ එකතු කරන්න.
වෙනත් බඳුනක් ගෙන එයට ඩෙසිකේටඩ් කොකනට් (වියළි පොල්) පාන් කුඩු, තල ඇට එකතු කරන්න. වෙනත් බඳුනකට පාන් පිටි, කෝන් පිටි හා වතුර එක්කර තරමක් ඝනකම් මිශ්රණයක් සාදා ගන්න. ඉන්පසු මුලින් තම්බා ගත් පොලොස් පෙති පිටි මිශ්රණයේ ගිල්වා පාන් කුඩු මිශ්රණයේ හොඳින් තවරා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න. මෙසේ බැදගත් පොලොස් පිළිගන්වන විට Hot Garlic Sauce සමඟ පිළිගන්වන්න.
Hot Garlic Sauce සාදන ආකාරය
පළමුව භාජනයක් ගෙන එයට බටර් ටිකක් දමා රත්වූ පසු චොප් කරගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු, සැල්දරි එකතු කරන්න. එය රන්වන් පාටට බැදුණු පසු චිලී සෝස් හා වතුර කෝප්පයක් එක්කර මඳගින්නේ විනාඩි කිහිපයක් පිස එයට දෙහි යුෂ හා සීනි ස්වල්පයක් එකතු කරන්න.
(Tharunie)