සෝයා මීට් පැකට් 1ක්
බැදපු තුනපහ මේස හැඳි 2ක්
මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1ක්
කහ කුඩු ස්වල්පයක්
උළුහාල් තේ හැඳි 1/2ක්
ලුණු, ගම්මිරිස් (රස පදමට)
සුදුලූනු බික් 4ක්
අමු ඉඟුරු අඟල් 1/2ක කැබැල්ලක්
ලොකු ලූනු ගෙඩි 1/2ක්
අමු මිරිස් කරල් 4ක්
කරපිංචා ඉති 3ක්
තක්කාලි ගෙඩි 2ක්
කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
මිටිකිරි කෝප්ප 2ක්
තෙල් මේස හැඳි 3ක්
පැකැට්ටුවේ ඇති සෝයා කැබලි ටික වතුරේ පැය 1/2ක් පමණ පෙඟෙන්න හරින්න. පැය 1/2කින් පසු සෝයාමීට් වතුරෙන් මිරිකා භාජනයකට දමන්න. මැටි බඳුනක් ළිපේ තබා තෙල් මේස හැඳි 3ක් දමා රත්වූ පසු උළුහාල් තේ හැඳි 1/2ක් දමන්න. ලූනු සිහින්ව කපා එයට දමන්න. සුදුලූනු, අමු ඉඟුරු, අමු මිරිස් සිහින්ව ලියා එයට එකතු කරන්න. කරපිංචා ඉති 3ක්ද එකතුකර ගින්දර අඩුකර හොඳින් බැදෙන්නට හරින්න. ළිප නිවා ගන්න. මිරිකාගත් සෝයා මීට් ටිකට බැදපු තුනපහ, මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු, කුරුඳු පොතු දමා හොඳින් අනාගන්න. මෙය ළිප උඩ ඇති හට්ටයට දමා යළිත් ළිප මොලවා ගන්න. හොඳින් හැඳිගාන්න. එය කර නොවෙන ලෙස හැඳි ගා දියකිරි කෝප්ප දෙක දමා තම්බා ගන්න. දියකිරි හිඳුණාට පසු කපාගත් තක්කාලි එකතුකර මිටිකිරි කෝප්ප 2 දමන්න. හොඳින් හැඳි ගා ලූනු, ගම්මිරිස් රස පදමට එකතු කරන්න.
(Tharunie)