Sunday, November 24, 2024
Follow Us
වට්ටක්කා බැදුම

එළවළු මිල ඉහළ ගියත් තරමක් හෝ අඩු මුදලකට සපයා ගත හැකි එළවළුවකි වට්ටක්කා. තම්බා පොල් සමඟ උදේ ආහාරයක් ලෙස වුවද ආහාරයට ගතහැකි මේ රසවත් ඵලය කිරට සාදා බත්පතට එකතු කරගැනීමයි බොහෝ දෙනෙක් කරන්නේ. ඒත් විවිධ රසයට සාදා ගත හැකි වට්ටක්කා බැදුමක් ලෙස සාදා ගන්නා ආකාරය අද අපි ඔබට ඉදිරිපත් කරන්නෙමු.

වට්ටක්කා ග්‍රෑම් 250ක්

ලොකු ලූනු ගෙඩියක්

සුදු ලූනු බික් 2ක්

අමු මිරිස් කරල් 2ක්

අමු තුනපහ තේ හැඳි 1/2ක්

ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්

කහ කුඩු ස්වල්පයක්

රම්පෙ, කරපිංචා

කෑලි මිරිස් තේ හැන්දක්

උම්බලකඩ ස්වල්පයක්

අබ ඇට ස්වල්පයක්

පොල් තෙල්

ලුණු රස අනුව

දැන් අපි බැදුම හදමු:

පළමුවෙන් ම වට්ටක්කා ටික ලොකු කැබැලිවලට කපා තම්බා ගන්න. ඉන්පසු ලොකු ලූනු, අමු මිරිස්, සුදු ලූනු සිහින්ව කපා ගන්න. තෙල් ස්වල්පයක් ළිප තබා එයට අබ ඇට ස්වල්පයක් දමා පුපුරවා ගන්න. එයට ලියාගත් ලූනු, සුදු ලූනු, අමු මිරිස්, රම්පෙ, කරපිංචා, තුනපහ, කෑලි මිරිස්, කහ, උම්බලකඩ දමා හොඳින් මිශ්‍රකර බැදෙන්නට හරින්න.

පසුව එයට තම්බා ගත් වට්ටක්කා එකතුකර හොඳින් මිශ්‍රකර ගන්න. ඉන්පසුව ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක් ද මෙයට ඉස හොඳින් මිශ්‍රකර කෑමට ගන්න.

(Tharunie)