අවශ්ය ද්රව්ය
* හාල්පිටි ග්රෑම් 250ක්
* සීනි 250g
* වතුර කෝප්ප 1
* එනසාල් ඇට 4-5 ක්
* ලුණු තේ හැදි 1
* කජු ටිකක්
සාදන ආකාරය
* මුලින්ම හාල් පිටි තාච්චියකට දමා අඩු ගින්දරේ සුවද එනතුරු බැඳගන්න.
* ඊලගට සීනි භාජනයකට දමා වතුර කෝප්පයක් දමා දියකර ගෙන ලිපේ තියන් හැදි ගාන්න.
* එනසාල් සහ ලුණු ස්වල්පය එකතුකර මිශ්ර කරගන්න .
* සීනි දියවී නුල් ඇදෙන පදමට සාදා ගන්න.
* කජු එකතුකරනවානම් මේ වෙලාවේදී එකතුකරන්න පුලුවන්.
* දැන් පිටි ටික ටික දමමින් මිශ්ර කරගන්න.
* (පිටි ටිකක් වෙන්කරගන්න අලුවා කපන ලෑල්ල මතට හා අලුවා මතට ඉසගැනීම සඳහා...)
* පිටි ඉසගත් ලෑල්ලක් මතට මිශ්රණය දමා හොදින් තුනී කරගන්න .
* උඩටත් පිටි ටිකක් ඉහින්න.
* දැන් ඔබ කැමති හැඩයකට කෑලි කපාගන්න.
(Tharunie)