අවශ්ය ද්රව්ය
ලෙමන් ගෙඩි 3 - 4ක් (ග්රෑම් 300ක්)
සීනි ග්රෑම් 500ක්
වතුර කෝප්ප 2ක්
සුවඳ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක් (එනසාල්)
ලුණු තේ හැඳි 1/2ක්
සාදන ක්රමය
ලෙමන් ගෙඩි ටික ගෙන ශුද්ධකර කුඩා කැබැලිවලට කපාගන්න. ඉන්පසුව එයට වතුර කෝප්ප 2ක් දමා හොඳින් තම්බා ගන්න. එයට එනසාල් කුඩු ස්වල්පයක් සහ ලුණු කුඩු එකතුකර ඒ වතුර ටික හිඳෙනතුරු තම්බා ගන්න. ඉන්පසුව එයට සීනි ග්රෑම් 500ක් එකතුකර නැවතත් හොඳින් තැම්බෙන්නට හරින්න. හොඳින් ඝන වී තලපයක් ලෙස සෑදුණ පසු ළිපෙන් බා බෝතලයක අසුරා ගන්න.
(Tharunie)