අවශ්ය ද්රව්ය
ඉදුණු දිවුල් ගෙඩි 2, 3ක් (ග්රෑම් 500ක් පමණ)
සීනි ග්රෑම් 500ක්
ලුණු කුඩු තේ හැදි 1ක්
වතුර කෝප්ප 2ක්
සුවඳ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක් (එනසාල්)
සාදන ක්රමය
පළමුව දිවුල් ගෙඩිවල මද සූරාගෙන එයට වතුර සහ සීනි එකතුකර බ්ලෙන්ඩර්කර ගන්න. මේ සමඟම පදමට ලුණු ද එකතුකර ගන්න. දැන් ළිප මත තබා හොඳින් උණුකර ගන්න. මිශ්රණය හොඳින් ඝන වූ පසුව ළිපෙන් බා එනසාල් කුඩු ස්වල්පයක් එකතුකර බෝතලයක අසුරා ගන්න.
(Tharunie)