අවශ්ය ද්රව්ය
කුකුළු මස් ග්රෑම් 500ක්
කළු කුඩු
තෙල් මේස හැඳි 3 - 4ක්
තළාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු
කරපිංචා ඉත්තක්
කරදමුංගු 2 - 3ක්
කරාබු නැටි දෙකක්
රම්පෙ කැබැල්ලක්
බැදගත් මිරිස් කුඩු
බැදගත් තුනපහ කුඩු
ගම්මිරිස් කුඩු
මිටි කිරි කෝප්ප 02ක්
රස අනුව ලුණු
සාදන ක්රමය
කුකුළු මස් කැමැති පරිදි කැබැලිවලට කපා හොඳින් සෝදා ගන්න.
තළාගත් ඉඟුරු, සුදුලූනු, ගම්මිරිස් කුඩු, කළු කුඩු, බැදගත් මිරිස් කුඩු, බැදගත් තුනපහ කුඩු සහ රස අනුව ලුණු එක්කර කුකුළු මස් පදම් වීමට තබන්න.
පැයකට පමණ පසු මැටි වළඳක් ළිප තබා ඊට තෙල් දමා කරදමුංගු, කරාබුනැටි, රම්පෙ, කරපිංචා දමා බැදෙන විට පදම් කරගත් කුකුළු මස් එක්කර තෙම්පරාදු කරගන්න.
කුකුළු මස් පිසීගෙන එන විට ඊට මිටි කිරි කෝප්ප දෙක දමා මඳ ගින්නේ ඉස්ම හිඳෙනතුරු පිසගන්න.
(Tharunie)