Sunday, November 24, 2024
Follow Us
කුකුළු මස් අච්චාරුව

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

කුකළු මස් කිලෝ ග්‍රෑම් 1ක් (මෙයට ඔබට ඕනෑම මස් වර්ගයක් ගත හැකියි.)

විනාකිරි අඬු කෝප්ප භාගයක්

අඹරාගත් අබ මේස හැන්දක්

රතු ලූනු ග්‍රෑම් 50ක්,

අමු මිරිස් ග්‍රෑම් 50ක්

කැරට් ග්‍රෑම් 50ක්

තරමක් පැසුණු ගස්ලබු ස්වල්පයක්

ලුණු, කෑලි මිරිස්, ගම්මිරිස් අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට

සුවඳ කුඩු තේ හැන්දක් (සුවඳ කුඩු නොමැති නම් එනසාල් ඇට 05ක්, කරාබුනැටි 03ක්, කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්)

සීනි ඔබේ රස පදමට

හොඳින් පැසුණු තරමක අන්නාසි ගෙඩියක්

අවශ්‍ය පමණට තෙල්

 

සාදන ක්‍රමය

මුලින් මස් පොඩියට කපාගන්න. එයට ලුණු කුඩු හා විනාකිරි එකතු කර අනා පැයක පමණ කාලයක් තබා පසුව රත් වූ තෙල්වල බහා බැදගන්න. මැටි හට්ටියක් ගෙන විනාකිරි, අබ හා ලුණු එකතු කර එයටම ඉහත පැණි අච්චාරු සෑදූ පරිදිම අමුද්‍රව්‍ය සියල්ල එකතු කර හොඳින් කලවම් කර අවසානට මස් ටික එකතු කරගන්න. මෙය විනාඩි 20ක පමණ වසා පසු ආහාරයට ගන්න.

(Tharunie)