අවශ්ය ද්රව්ය
තරමක අන්නාසි ගෙඩියක්
කජු ග්රෑම් 50ක් (කැබලි කපාගත්)
මුද්දරප්පලම් ග්රෑම් 50ක්
රටඉඳි ග්රෑම් 100ක් (තීරු කපාගත්)
විනාකිරි කෝප්ප 1/2ක්
අඹරාගත් අබ මේස හැඳි 3ක්
මාළු මිරිස් ග්රෑම් 100ක්
රතු ලූනු ග්රෑම් 100ක්
කැරට් ග්රෑම් 100ක් (තීරු කපාගත්)
හකුරු ග්රෑම් 100ක් (ග්රේට් කරගත්)
සීනි ග්රෑම් 50ක්
ගම්මිරිස් මේස හැඳි 1ක්
ලුණු කුඩු අවශ්ය පමණ
කැමැති නම් බෙල්පෙපර් පාට තුනෙන්ම කෑලි කිහිපයක් දමන්න.
සාදන ක්රමය
මැටි ඇතිළියක් ගෙන එයට විනාකිරි එකතු කර අඹරාගත් අබ, සීනි, හකුරු, ලුණු අවශ්ය ප්රමාණයට එකතු කර එයට ගම්මිරිස් හා කෑලි මිරිස් ඔබේ රස අනුව එකතු කරන්න. පසුව ඉහත සඳහන් අමුද්රව්ය සියල්ල එකතු කර විනාඩි 20ක් පමණ තබා රස බලන්න.
(Tharunie)