අවශ්ය ද්රව්ය
කඩල පරිප්පු ග්රෑම් 500ක්
කුඩා ඉස්සෝ ග්රෑම් 150ක්
උම්බලකඩ ග්රෑම් 50ක්
රතු ලූනු ග්රෑම් 100 ක්
අමු මිරිස් ග්රෑම් 50ක්
වියළි මිරිස් කරල් 05 - 06ක්
සූදුරු, මාදුරු තේ හැන්දක්
ගොටුකොළ මිටියක ප්රමාණයක්
කරපිංචා ඉති 02 - 03ක්
ලුණු අවශ්ය ප්රමාණයට
අවශ්ය පමණට තෙල්
සාදන ක්රමය
පැය 03ක් පමණ පොඟවා ගත් කඩල පරිප්පු කැමැති ආකාරයට අඹරා ගෙන මෙයට අමුද්රව්ය සියල්ල හොඳින් එකතු කර හොඳින් මිශ්ර කරන්න. අවසානයට ගොටුකොළ එකතු කර අවශ්ය ප්රමාණයට ගුලි සාදා ඔබ කැමැති හැඩයට වඩයක් සාදාගන්න. රත් වූ තෙල්වලට බහා බැදගන්න.
(Tharunie)