අවශ්ය ද්රව්ය
කීරි සම්බා කිලෝ ග්රෑම් 1ක්
රතුලූනු ග්රෑම් 50ක්
මාගරින් හෝ පිරිසුදු පොල්තෙල් මේස හැඳි 4ක්
සුවඳ කුඩු තේ හැඳි 2ක්
සුදුලූනු ග්රෑම් 75ක්
ලුණු රස අනුව
රම්පෙ සහ කරපිංචා
සරසා ගැනීමට
බිත්තර හෝ වටු කුරුලු බිත්තර 10ක්
මුද්දරප්පලම් ග්රෑම් 100ක්
කජු ග්රෑම් 100ක්
සාදන ක්රමය
කීරි සම්බා සහල් හොඳින් සෝදා දිය බේරෙන්න තබන්න. කට පළල ගැඹුරු භාජනයක් ළිපේ තබා මාගරින් නම් මේස හැඳි තුනක් ද, පිරිසුදු පොල්තෙල් නම් මේස හැඳි 4ක් ද එකතු කරන්න. එය හොඳින් රත්වන විට තළාගත් සුදුලූනු, අමු ඉඟුරු, රම්පෙ, කරපිංචා හා සිහින්ව කපාගත් රතුලුනු එකතු කරන්න. මෙය හොඳින් රන්වන් පාට වන තෙක් බැදගෙන දිය බේරාගත් සහල් එකතු කර එයට සුවඳ කුඩු පුරවා තේ හැඳි 2ක්, කහ ස්වල්පයක් හා ලුණු රස අනුව එකතු කර තෙලෙන් බැදෙන්න හරින්න. පසුව බත ඉදෙන ප්රමාණයට අවශ්ය වතුර ප්රමාණය දමා බත පිස ගන්න.
බත සරසා ගැනීම සඳහා බිත්තර තම්බා ගැඹුරු තෙලේ බැදගන්න. මුද්දරප්පලම් සහ කජු වෙන වෙනම මාගරින් දමා තෙම්පරාදු කරගන්න. තෙම්පරාදු කරන විට ලුණු ස්වල්පයක් ද එකතු කිරීමට අමතක නොකරන්න. බත පිළිගැන්වීමේ දී බැදගත් බිත්තර, තෙම්පරාදු කරගත් මුද්දරප්පලම් හා කජු එකතු කර සරසා ගන්න.
(Tharunie)