පොඩිත්තන් ආසම කරන තවත් අපූරු අතුරුපසක් තමා චොකලට් බිස්කට් පුඩිං කියන්නේ. ගොඩාක් අය විවිධ ක්රමයට වාගේම විවිධ රසයටත් පුඩිං සකසා ගන්නවා. ඉතින් අපි මේ විදිහටත් හදල රස බලමු.
අවශ්ය ද්රව්ය
* මාරි බිස්කට් පැකට් 1ක්
* අයිසින් සීනි කෝප්ප 1ක්
* විපින් ක්රීම් ග්රෑම් 400ක්
* වැනිලා තේ හැඳි 1-2ක්
* ෆ්රෙෂ් මිල්ක් කෝප්ප 2ක්
* කෝපි හෝ චොකලට් කුඩු
ස්වල්පයක්
* ගා ගත් කුකිං චොකලට්
ස්වල්පයක්
* චොකලට් රසකාරක තේ හැඳි
2ක්
* කොකෝවා පවුඩර් තේ හැඳි 2ක්
සාදාගන්නේ මෙහෙමයි
* විපින් ක්රීම් ටික බඳුනකට දමා අයිසින් සීනි එකතු කරමින් පදම එනතෙක් බීට් කරන්න.
* එයට වැනිලා එකතු කරන්න.
* චොකලට් රසකාරකය තේ හැඳි දෙකක් සමඟ කොකෝවා පවුඩර් තේ හැඳි 1-2 ක් ද එකතු කරන්න .
* දැන් වෙනත් බඳුනක් ගෙන කෝපි හෝ චොකලට් කුඩු, ෆ්රෙෂ් මිල්ක් එකට එකතු කරලා මිශ්ර කරන්න.
* මාරි බිස්කට් එහි පොඟවාගන්න.
* තරමක් දිගු හැඩයේ බඳුනක් හෝ කුඩා කප් කිහිපයක් ගෙන පොඟවා ගත් බිස්කට් තට්ටුවක් පැතලි තට්ටුවක් ආකාරයට අසුරන්න.
* ඊට උඩින් විපින් ක්රීම් තට්ටුවක් දමන්න.
* දැන් ආයිමත් බිස්කට් තට්ටුවක් දමන්න.
* මේ ආකාරයට මාරුවෙන් මාරුවට විපින් ක්රීම් තට්ටුවක්, බිස්කට් තට්ටුවක් වශයෙන් තට්ටු කිහිපයක්ම දමාගන්න.
* අවසාන විපින් තට්ටුවට උඩින් ග්රේට් කරගත් චොකලට් ස්වල්පයක් ඉස සරසා ගන්න.
* පුඩිම සකසා අවසානයේ ශීතකරණයේ පැය 2 ක් පමණ තබා පසුව ආහාරයට ගන්න.
(Tharunie)