කට්ලට්, රෝල්ස්වලට වාගේම පොඩි පැටවුන් පැටිස්වලටත් හරිම කැමැතියි. ඉතින් ඒ හින්දා මහන්සි නොබලා අපි පැටිස් ටිකකුත් හදා ගනිමු.
අවශ්ය ද්රව්ය
* සැමන් ටින් ( ග්රෑම් 200) 01ක්
* අල ග්රෑම් 300ක්
* ලූනු ගෙඩියක් පොඩියට කපාගෙන
* සුදු ලූනු බික් 1-3 ක්
* තළාගත් පොඩි ඉඟුරු කැබැල්ලක්
* රම්පේ , කරපිංචා ස්වල්පයක්
* ලුණු , ගම්මිරිස් රස පදම අනුව
* කෑලි මිරිස් මේස හැඳි
දෙකක් ( සැරට අවශ්ය නම්)
* සෝයා සෝස් මේස හැන්දක්
* තක්කාලි සෝස් මේස හැන්දක් ( මේ සෝස් වර්ග අත්යවශ්ය නොවේ)
* කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
* එනසාල් 1-2 ක්
* කරාබු නැටි 2-3 ක්
* පොල් තෙල් මේස හැඳි 1-2
ක් සහ පැටිස් බැදිමට තෙල්
* දෙහි යුෂ මේස හැඳි 1-2 ක්
සාදාගන්නේ මෙහෙමයි
* මුලින්ම අල ටික තැම්බෙන්නට තබා සැමන් ටික පොඩි කැබැලිවලට කඩා ගන්න.
* ලුණු , ගම්මිරිස් ටික ටික එකතු කරලා කලවම් කරන්න.
* අල ටික තැම්බුණාට පසුව පොතු හැර හොඳට පොඩි කරගන්න.
* දැන් බඳුනක් ළිප තබා පොල් තෙල් ස්වල්පයක් දමා රත් වනවිට කරාබු නැටි , එනසාල් , කුරුඳු පොතු එකතු කරගන්න.
* ඉන්පසුව කපාගත් ලූනු , සුදුලූනු , ඉඟුරු , රම්පේ, කරපිංචා ආදියත් එකතු කරන්න.
* සුවඳ හමමින් බැදීගෙන එනවිට එයට පොඩි කරගත් සැමන් එකතු කරලා තෙම්පරාදු කරන්න.
* රස අනුව ලුණු , ගම්මිරිස් එකතු කරගන්න. කෑලි මිරිස් පොඩ්ඩකුත් එකතු කරන්න.
* කැමැති නම් සෝයා සෝස් හැන්දක් සහ තක්කාලි සෝස් ද එකතු කර හොඳට කලවම් කරන්න.
* දැන් ළිප නිවා පොඩි කරගත් අල ටික එකතු කරලා හොඳට කලවම් කරන්න. දෙහි යුෂ පොඩ්ඩකුත් එකතු කරන්න.
* මිශ්රණය නිවුණාට පසුව එහි ඇති කරපිංචා , රම්පේ , කරාබු නැටි , එනසාල් , කුරුඳු පොතු ආදිය ඉවත් කරගන්න.
පැටිස් කවරය හදමු
අවශ්ය ද්රව්ය
* පාන්පිටි ග්රෑම් 300ක්
* බිත්තර කහමදයක්
* අයිස් වතුර කෝප්ප 1-2 ක්
* රස අනුව ලුණු
* කහ ස්වල්පයක්
* බටර් ග්රෑම් 100ක්
* බේකින් පවුඩර් තේ හැඳි 1 1/2 ක්
සාදාගන්නේ මෙහෙමයි
* පළමුව භාජනයකට පිටි, බටර් , බිත්තර කහමදය , බේකින් පවුඩර් , කහ එකතු කරන්න.
* දැන් එයට අයිස් වතුර ස්වල්පය බැගින් එක්කරමින් පිටි ගුලිය අතේ නොඇලෙන පදමට අනාගන්න.
* ඉන්පසුව මෙය බෝලයක් ආකාරයට සාදා තෙත රෙදි කැබැල්ලකින් වසා තබන්න .
* පැයක් පමණ මෙසේ වසා තබා පසුව පොඩි කොටසක් ගෙන රෝලින් පින් එකක් භාවිතයෙන් තුනීකර කුඩා රවුම් කපා ගන්න.
* ඉන්පසුව ඔබ කලින් සාදාගත් මිශ්රණයෙන් ස්වල්පයක් මැදට තබා දෙකට නවා ගෙන ගෑරප්පුවකින් රවුමට එහි වටේ තද කර සීල් කරන්න. නැතිනම් මෙය පැටිස් කටරයකින් වුවද කපාගත හැකියි.
* ඔබ සකසා ගත් පැටිස් සියල්ලම පැය දෙකක් පමණ ශීතකරණයේ තබන්න.
* අනතුරුව පිටතට ගෙන ස්වල්ප වේලාවක් තබා ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න.
(Tharunie)