වැඩිහිටියෝ වාගේම තමයි සමහර පොඩිත්තෝ ඉන්නවා මස්, මාළු ප්රතික්ෂේප කරන. ඒ වාගේ නිර්මාංස කට්ටියට තමයි මේ සෝයා කට්ලට් හදන්නෙ.
අවශ්ය ද්රව්ය
* සෝයාමීට් ග්රෑම් 200ක්
* අල ග්රෑම් 250ක්
* ලූනු ගෙඩියක් පොඩියට කපාගෙන
* සුදු ලූනු බික් 1-3 ක්
* තළාගත් පොඩි ඉඟුරු කැබැල්ලක්
* රම්පේ , කරපිංචා ස්වල්පයක්
* ලුණු , ගමිමිරිස් රස පදම අනුව
* කෑලි මිරිස් මේස හැඳි
2ක් ( සැරට අවශ්ය නැතිනම් නොදමන්න.)
* සෝයා සෝස් මේස හැඳි 1ක් ( අත්යවශ්ය නොවේ)
* කුරුඳුපොතු කෑල්ලක්
* එනසාල් ඇට 1-2ක්
* කරාබු නැටි 2-3ක්
* තෙල් මේස හැඳි 1-2ක්
* දෙහි යුෂ මේස හැඳි 1-2ක්
සාදාගන්නේ මෙහෙමයි
* මුලින්ම අල ටික තැම්බෙන්නට තියන්න. ඊට පස්සේ සෝයාමීට්වලට උණු වතුර ටිකක් දාලා එයද තම්බ ගන්න.
* තම්බාගත් සෝයාමීට් ටික හොඳින් මිරිකලා වැඩි වතුර ටික අයින් කරන්න.
මෙලෙක් වෙලා තිබෙන නිසාම ඔබට මේ සෝයා අතින්ම පොඩි කැබලිවලට කඩා ගන්න පුළුවනි.
* මෙයට ලුණු , ගම්මිරිස් පොඩ්ඩ පොඩ්ඩ එකතු කරලා කලවම් කරන්න.
* අල ටික තැම්බුණාට පස්සේ එය හොඳට පොඩි කර ගන්න.
* දැන් බඳුනක් ළිපේ තබා රත් වනවිට කරාබු නැටි , එනසාල්, කුරුඳුපොතු එකතු කරගන්න. ඉන්පසුව කපා ගත් ලූනු , සුදු ලූනු, ඉඟුරු , රම්පේ, කරපිංචා ආදියත් එකතු කරන්න .
* මේවා සුවඳ හමමින් බැදීගෙන එනවිට එයට කැබලි කරගත් සෝයාමීට් එකතු කරලා තෙම්පරාදු කරන්න . කෑලි මිරිස් පොඩ්ඩකුත් එකතු කරන්න . සෝයා සෝස් හැන්දක් ද එකතු කර හොඳින් කලවම් කරන්න .
* දැන් ළිප නිවලා පොඩි කරගත්ත අල ටික එකතු කරලා හොඳට කලවම් කරන්න. දෙහි යුෂ පොඩ්ඩකුත් එකතු කරන්න
* මිශ්රණය නිවුණාට පසුව එහි ඇති කරපිංචා , රම්පේ , කරාබු නැටි, එනසාල් , කුරුඳුපොතු ආදිය ඉවත් කර කුඩා රවුම් බෝල සාදා ගන්න.
කට්ලට්වලට බැටර් එක හදාගන්නේ මෙහෙමයි
අවශ්ය ද්රව්ය
* පාන් පිටි කෝප්පයක්
* බිත්තරයක්
* රස අනුව ලුණු
* වතුර කෝප්පයක්
* කහ තේ හැඳි 1/4 ක්
සාදන ආකාරය
* ඉහත සඳහන් ද්රව්ය සියල්ලම බඳුනකට දමන්න.
* හොඳින් මිශ්රකර උකු බැටරයක් සකසා ගන්න.
* මේ බැටරය කලින් සකසාගත් කුඩා කට්ලට් බෝලවල තවරා අනතුරුව බිස්කට් කුඩුවල ද තවරන්න.
* කට්ලට් එක තරමක් ගනකමට තියෙන්නට වාගේම, තෙලට දැමූවිට පුපුරා යෑම වළකාගන්නට දෙවරක් පමණ මේ විදිහට තවරන්න.
* කට්ලට් බදින්න තෙල් පාවිච්චි කරද්දි කට්ලට් ටික වැහෙන්න තෙල් දමන්න මතක තියාගන්න. ඒ වාගේම තෙල් හොඳට රත් වෙලා තිබිය යුතුයි. නැත්නම් පුපුරන්නට ඉඩ තියේවි.
(Tharunie)