Sunday, November 24, 2024
Follow Us
රි බ න් රයිස්

රතු පැහැති බත් සඳහා

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

• පිසගත් බාස්මතී ග්‍රෑම් 100 යි

• චොප් කරගත් සුදු ලූනූ තේ හැඳි 1/2 යි

• චොප් කරගත් ලොකු ලූනූ තේ හැඳි 1/2 යි

• රම්පෙ කරපිංචා ස්වල්පයක්

• කැට කැපූ බීට් අල ස්වල්පයක්

• අවශ්‍ය නම් රතු වර්ණක බිංදු කිහිපයක්

 

සාදන ක්‍රමය

 

• බඳුනකට බටර් ටිකක් දමා රත් වූ පසු ලූනූ, සුදු ලූනූ , බීට්රූට්, රම්පෙ, කරපිංචා එකතු කරන්න.

• දැන් මෙම තෙම්පරාදුවට අවශ්‍ය නම් රතු වර්ණක බිංදු කිහිපයක් සහ පිසගත් බාස්මතී කර ලුණු ගම්මිරිස් රස පදමට දමා මිනිත්තු තුන හතරක් පිසගන්න.

 

කොළ පැහැති බත් සඳහා අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

 

• පිසගත් බාස්මතී ග්‍රෑම් 100 ක්

• තම්බාගත් ග්‍රීන් පීස් ස්වල්පයක්

• සිහින්ව ලියාගත් ඉඟුරු, සුදු ලූනූ ස්වල්පයක්

• කොළ වර්ණක ස්වල්පයක්

• රම්පෙ, කරපිංචා

• අමුමිරිස් ග්‍රෑම් 20 ක්

• ලුණු, ගම්මිරිස් රස පදමට

• බටර් මේස හැඳි දෙකක්

 

සාදන ක්‍රමය

 

• බඳුනකට බටර් දමා රත්කර එයට ලූනූ සුදුලූනූ, රම්පෙ, කරපිංචා, ග්‍රීන්පීස් සහ සිහින්ව කපාගත් අමුමිරිස් එකතු කරන්න.

• ඉන්පසු පිසගත් බත් කොළ පැහැති වර්ණක, ලුණු, ගම්මිරිස් රස පදමට දමා මිශ්‍රකර ළිපෙන් බාගන්න.

 

කහබත් සඳහා

• පිසගත් බාස්මතී ග්‍රෑම් 100 යි.

• ලියා ගත් ඉඟුරු, සුදුලූනූ, ලූනූ ස්වල්පයක්

• කුඩා කොටු හැඩයට කපාගත් අන්නාසි කැබලි ස්වල්පයක්

• රම්පෙ, කරපිංචා, කුරුඳුපොතු

• ලුණු, ගම්මිරිස්

• ගිතෙල් මේස හැඳි එකක්

 

සාදන ක්‍රමය

 

• බඳුනකට ගිතෙල් දමා රත් වූ පසු ඉඟුරු සුදුලූනූ, රම්පෙ, කරපිංචා සහ කුරුඳු පොතු එක්කර තෙම්පරාදු කරන්න.

• මෙයට බත් ටික දමා රස අනුව ලුණු ගම්මිරිස් එක්කරන්න. අවසානයේ කැබැලි කපාගත් අන්නාසි එකතු කරන්න.

 

සුදු බත් සඳහා

 

• පිසගත් බාස්මතී ග්‍රෑම් 100යි

• බිත්තර සුදු මද එකයි

• ලියා ගත් සුදු ලූනූ, ලූනූ

ටිකක්

• ලුණු ස්වල්පයක්

• එළවළු තෙල් මේස හැඳි එකක්

 

සාදන ක්‍රමය

 

• බඳුනක් ළිප තබා එළවළු තෙල් ටිකක් දමා රත්වූ පසු බිත්තර සුදු මදය

එක්කර ගන්න . ඉන් පසු ලූනූ, සුදු ලූනූ සහ ලුණු එකතු කර බත් ටික දමා තෙම්පරාදු කරන්න. අවසානයේ දීසියක් ගෙන වර්ණ හතරක් සහිත තීරු ලෙස දීසියක අතුරා සරසාගෙන කෑම මේසයට යවන්න. විශේෂයෙන් කුඩා දරුවන් මෙවැනි වර්ණ කීපයක බත් කෑමට ප්‍රිය කරයි.

(Tharunie)