Sunday, November 24, 2024
Follow Us
මී කිරි මිශ්‍ර කුකුළු මස් කරිය

• කටු සහ සම ඉවත් කර ගත් කුකුළු මස් ග්‍රෑම් 450ක්

• ඔලිව් තෙල් මේස හැඳි 3යි

• පෙති කපාගත් ලූනු ගෙඩි 3 යි

• ඉඟුරු මේස හැඳි 1/2 යි

• සුදු ලූණු මේස හැඳි 1 යි

• කහ කුඩු මේස හැඳි 1/4 යි

• කුඩුකරගත් එනසාල් කරාබු නැටි

ස්වල්පයක්

• මුදවපු මී කිරි මිලිලීටර් 200 ක්

• පාන් පිටි මේස හැඳි 1ක්

• මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1 ක්

• ගම්මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1 ක්

• රම්පෙ, කරපිංචා

• ලුණු රස පදමට

 

• බඳුනක් ළිප තබා තෙල් ටිකක් දමා රත් වෙන්නට හරින්න.

• රත් වූ පසු ලියාගත් ලූනූ, සුදු ලූනූ, ඉඟුරු, රම්පෙ, කරපිංචා එක්කර රන්වන් පැහැය වන තෙක් බැදගන්න.

• ඉන්පසූ කපාගත් කුකුළු මස් එක්කර ගම්මිරිස් කුඩු, ලුණු, කහ කුඩු, එනසාල්, කරාබුනැටි කුඩු ද එකතු කරන්න.

• පාන් පිටි සහ මිරිස් කුඩු එකට මිශ්‍ර කර එයත් කරියට දමන්න.

• මස් වැහෙන තරමට වතුර එක්කර තැම්බෙන්නට හරින්න.

• මස් තැම්බුණු පසු අවසානයේ මුදවපු කිරි ටික එක්කර හොඳින් මිශ්‍රකර මඳගින්නේ ටික වේලාවක් තිබෙන්නට හරින්න.

(Tharunie)