• කටු සහ සම ඉවත් කර ගත් කුකුළු මස් ග්රෑම් 450ක්
• ඔලිව් තෙල් මේස හැඳි 3යි
• පෙති කපාගත් ලූනු ගෙඩි 3 යි
• ඉඟුරු මේස හැඳි 1/2 යි
• සුදු ලූණු මේස හැඳි 1 යි
• කහ කුඩු මේස හැඳි 1/4 යි
• කුඩුකරගත් එනසාල් කරාබු නැටි
ස්වල්පයක්
• මුදවපු මී කිරි මිලිලීටර් 200 ක්
• පාන් පිටි මේස හැඳි 1ක්
• මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1 ක්
• ගම්මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1 ක්
• රම්පෙ, කරපිංචා
• ලුණු රස පදමට
• බඳුනක් ළිප තබා තෙල් ටිකක් දමා රත් වෙන්නට හරින්න.
• රත් වූ පසු ලියාගත් ලූනූ, සුදු ලූනූ, ඉඟුරු, රම්පෙ, කරපිංචා එක්කර රන්වන් පැහැය වන තෙක් බැදගන්න.
• ඉන්පසූ කපාගත් කුකුළු මස් එක්කර ගම්මිරිස් කුඩු, ලුණු, කහ කුඩු, එනසාල්, කරාබුනැටි කුඩු ද එකතු කරන්න.
• පාන් පිටි සහ මිරිස් කුඩු එකට මිශ්ර කර එයත් කරියට දමන්න.
• මස් වැහෙන තරමට වතුර එක්කර තැම්බෙන්නට හරින්න.
• මස් තැම්බුණු පසු අවසානයේ මුදවපු කිරි ටික එක්කර හොඳින් මිශ්රකර මඳගින්නේ ටික වේලාවක් තිබෙන්නට හරින්න.
(Tharunie)