• සුදුලූනු ගෙඩි හතරක්
• ඔලිව් තෙල් මේස හැඳි එකක්
• අර්තාපල් කිලෝ එකක්
• කිරි මිලිලීටර් 125 ක්
• බටර් ග්රෑම් 55ක්
• ලුණු, ගම්මිරිස්
ඇලුමීනියම් ෆොයිල් එකක් ගෙන එහි මතුපිට ඔලිව් තෙල් තවරා ඒ මත සුදු ලූනු බික් වෙන්ව ඔතා ගන්න.එය සෙල්සියස් අංශක 180ක හෝ ෆැරන්හයිට් 350 උෂ්ණත්වයේ පැයකට ආසන්න කාලයක් තබා පිටතට ගන්න.
*වෙනත් බඳුනකට වතුර ටිකක් දමා එයට ලුණු මිශ්ර කරන්න.
* පොතු ඉවත් කරගත් අර්තාපල් අල මෙම වතුරට දමා ළිප මත තබා හොඳින් පොඩි කර ගන්නට හැකි ආකාරයට තම්බා ගන්න.
* සුදු ලූණු පොතු ඉවත්කර ග්රේටර් එකක් ආධාරයෙන් ග්රේට් කරගන්න.
* එය බඳුනකට දමා ඊට කිරි, බටර්, ලුණු සහ ගම්මිරිස් අවශ්ය පමණ යොදා බටර් දියවනතුරු මද රස්නයෙන් පිසගන්න.
* තම්බාගත් අලවල වතුර ඉවත් කර හොඳින් පොඩිකර ගන්න.
* එය සාදා ගත් සුදු ලූනු මිශ්රණයට එක්කර නැවත මඳ රස්නෙන් පිසගන්න.
* ළිපෙන් බා බඳුනකට බෙදා සරසාගෙන කෑම මේසයට යවන්න.
(Tharunie)