• තම්බාගත් කඩල අඬු කෝප්ප එකයි
• සිහින් ව ලියා ගත් ලූනූ
• චොප් කරගත් සුදු ලූනූ තේ හැඳි එකයි
• එළවළු තැම්බූ වතුර ටිකක්
• සුදු කිරි ස්වල්පයක්
• ලුණු ස්වල්පයක්
• ගම්මිරිස් ස්වල්පයක්
• රතු බෙල්පෙපර් ස්වල්පයක්
• කොත්තමල්ලි කොළ තේ හැඳි කාලක්
• තෙල් හෝ බටර් මේස හැඳි එකක්
• තම්බාගත් කඩල වලින් කොටසක් ඉතිරි කර ඉතිරි ප්රමාණයට එළවළු තැම්බූ වතුර එක්කර බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
• බඳුනකට තෙල් හෝ බටර් ටිකක් දමා රත් වෙන්නට හරින්න. එය රත් වූ පසු ලියාගත් ලූනූ, සුදු ලූනූ එක් කර තෙම්පරාදු කරගන්න.
• එළවළු තැම්බූ වතුරෙන් බ්ලෙන්ඩ් කර ගත් කඩල ටිකට තෙම්පරාදුව එකතු කරන්න.මෙය උතුරා එන විට කිරි, ලුණු සහ ගම්මිරිස් දමා රස කර ගන්න.
• අවසානයේ රතු බෙල් පෙපර්, කොත්තමල්ලි කොළ සහ කඩල ඇට ටික දමා ළිපෙන් බාගෙන සංග්රහ කරන්න.
රසින් සහ පෝෂණ ගුණයෙන් ඉහළ මෙම සුප් වර්ගය ලොකු පොඩි කාටත් බෙහෙවින්ම ගුණදායක ය.
(Tharunie)