Sunday, November 24, 2024
Follow Us
බටර් කුකීස් පුඩිං

මේ ඩෙසර්ට් එක හදන්න අවශ්‍ය වන්නේ අමුද්‍රව්‍ය දෙවර්ගයක් පමණයි. හදා ගන්නත් හරිම ලේසියි.

 

අවශ්‍ය වන්නේ

වැනිලා හෝ චොකලට් රසැති කුකීස් බිස්කට් පැකට් එකක් (ඉක්මනින් දියවෙන ගොඩක් සොෆ්ට් බිස්කට් එකක් තමයි සුදුසු)

විපිං ක්‍රීම් මිලිලීටර් 250ක්

අවශ්‍ය නම් සීනී ස්වල්පයක්

 

හදන්නේ මෙහෙමයි

මුලින්ම විපිං ක්‍රීම් ටික භාජනයකට දමා ඉලෙක්ට්‍රික් බීටරයෙන් හයි ස්පීඩ් එකේ බීට් කරන්න. විනාඩි 15ක් විතර. භාජනය අනිත් පැත්ත හරවනකොට හැලෙන්නේ නැති ගානට බීට් කරන්න. අවශ්‍ය නම් පමණක් සීනී ටිකක් දමා බීට් කරන්න. බිස්කට් පැණි රස නිසා සීනී අවශ්‍යම නෑ.

දැන් පුඩිං හදන භාජනයේ අඩියට බීට් කරපු විපිං ක්‍රීම් තට්ටුවක් දාන්න. ඊට පස්සේ පින්තූරවල වගේ ඒක උඩින් බිස්කට් තට්ටුවක් දාන්න.

ඒ වගේ පිළිවෙළින් විපිං ක්‍රීම් හා බිස්කට් තට්ටු වශයෙන් දාන්න. ඊට පසු පැය 6ක් පමණ ශීතකරණයේ තබා රස විඳින්න.

කන දවසට කලින් දවසේ සාදා තබා කෑමට ගත්තොත් රස වැඩියි. මොකද එතකොට තමයි විපිං ක්‍රීම් එක්ක බිස්කට් දියවෙන්නේ.

(Tharunie)