Wednesday, May 15, 2024
Follow Us
කුකුළුමස් කළුපොල් ව්‍යංජනය

සිරුරේ ප්‍රෝටීන් අවශ්‍යතාවට රුකුලක් වුවත් මස්, මාළු එකම රසයකින් ගන්න නම් වැඩි දෙනෙක් දක්වන්නේ මැළිකමක්. මේ චිකන් කළුපොල් ව්‍යංජනය ඔබේ ආහාර රුචිය වඩවනවාට සැක නැහැ.

මේ සඳහා අවශ්‍ය වෙන්නේ

කුකුළු මස් ඔබ කැමැති ප්‍රමාණයක්

තුනපහ කුඩු- මිරිස් කුඩු

කහ කුඩු

ගම්මිරිස් කුඩු

අමු මිරිස් කරල් කිහිපයක් (2 - 3ක්)

තක්කාලි හෝ සියඹලා

සුදු ලූනු බික් කිහිපයක්

කරපිංචා, රම්පෙ

බී ලුනු ගෙඩියක්

අමු ඉඟුරු කැබැල්ලක්

ලුණු කුඩු ස්වල්පයක්

බැදගත් හාල් සහ පොල් ස්වල්පයක්

 

දැන් එය මෙලෙසින් සාදමු

පළමුවෙන්ම කුකුළු මස් ටික අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට කැබැලිවලට කපා සෝදා ගන්න. ඉන්පසුව තාච්චියට මිරිස් තුනපහ දමා කළු නොවන සේ හොඳින් බැදගන්න.

මෙය කළු වූ විට තිත්ත රසයක් එයි. ඒ නිසා මෙය මඳ ගින්නේ බැද ගන්න. ඉන්පසුව හාල් මිට සහ පොල් ස්වල්පය ද හොඳින් රන්වන් පැහැ වනතෙක් බැදගෙන මිරිස් ගලේ හොඳින් කුඩු වනතෙක් අඹරා ගන්න.

දැන් බැදගත් තුනපහ සහ මිරිස් කුඩු ද අඹරා ගත් හාල් පොල් මිශ්‍රණය ද චිකන් එකට දාන්න. එයට කහ කුඩු හා අවශ්‍ය පමණට ලුණු දමා හොඳට අතගා විනාඩි 10ක් පමණ වේලාවක් පදම් වීමට (සීසන් වීමට) තබන්න.

සුදු ලූනු, බී ලූනු, ඉඟුරු, අමු මිරිස්, ගම්මිරිස් වංගෙඩියේ දමා හොඳින් තලා ගන්න. පසුව මැටි හට්ටියක් ළිපේ තබා එයට තෙල් ස්වල්පයක් දමා රත්වෙන්නට තබන්න. තෙල් රත්වන විට එයට තලාගත් සුදු ලූනු, අමු ඉඟුරු මිශ්‍රණය සහ රම්පෙ, කරපිංචා දමන්න.

ඉන්පසුව එයට කුකුළු මස් ටික දමා හොඳින් කලවම් කරන්න. මෙයට ඔබ කැමැති පරිදි තක්කාලි හෝ සියඹලා යුෂ ස්වල්පයක් එකතු කරන්න.

තමාගේ රසයට අනුව ලුණු ද එකතු කරන්න. වතුර ස්වල්පයක් පමණක් දමා මඳ ගින්නේ තැම්බෙන්නට හරින්න. නැතිනම් හොද්ද උකුවට ගැනීමට අපහසුයි.

තෙල්වලට අකැමැති අයට තෙල් නොදමා වුවද මෙය සකසා ගැනීමට පුළුවන්. දිවගට ඉමිහිරි රසයක් ගෙන දෙන කුකුළු මස් කළුපොල් ව්‍යාංජනය ඔබේ නිවෙසට පැමිණෙන අමුත්තන්ට ආහාර වේලක් ලබාදීමේදීත් ඔබට සකසා ගත හැකියි.

(Tharunie)