පලතුරු යොදගෙන බත් කන්න සැකසූ අපූරු ව්යංජනයක් ලෙස මෙය හඳුන්වන්න පුළුවන්. රසයන් කිහිපයක් එකට එක් වූ මෙය වෙනස්ම අත්දැකීමක් ගෙන දෙන ආහාර වට්ටෝරුවක් වනවා නිසැකයි.
මේ සඳහා අවශ්ය ද්රව්ය
හොඳින් පැහුණු තරමක අන්නාසි ගෙඩියක්
රට ඉඳි බික් 5ක්
අබ තේ හැඳි 1/4ක්
උළුහාල් ඇට කිහිපයක්
රම්පෙ, කරපිංචා
කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
එනසාල්, කරාබු නැටි දෙකක් පමණ
වියළි මිරිස් කරල් කිහිපයක්
බී ලූනු ගෙඩියක් (කුඩා)
ඉඟුරු, සුදුලූනු අඹරා තේ හැඳි 1/2ක්
මිරිස් කුඩු, ගම්මිරිස් කුඩු, තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1 බැගින්
කහ ස්වල්පයක්
මිටිකිරි කොප්ප 1 ක්
පොල්තෙල් ස්වල්පයක්
ලුණු රස අනුව
දැන් එය මෙලෙසින් සකසමු
මුලින්ම අන්නාසි ගෙඩිය සුද්දකර කුඩා කැබැලිවලට කපන්න. එයට ලුණු, කහ, කැබැලි මිරිස් ස්වල්පයක් දමා අතගා පසෙකින් තබන්න.
දැන් මැටි ඇතිළියක් ළිප තබා එයට පොල් තෙල් ස්වල්පයක් දමන්න. තෙල් රත්වන විට අබ, උළුහාල්, ඉඟුරු, සුදුලූනු, සිහින්ව කපාගත් ලූනු, වියළි මිරිස් කරල්, කුරුඳු, එනසාල්, කරාබු නැටි දමා මඳක් තෙම්පරාදු කරගන්න.
අන්නාසි කැබැලි ටික පහේ ටික අල්ලා පාට වෙනස්වෙන විට ඇට ඉවත්කර කැබැලි කරගත් රටඉඳි එයට එකතු කරන්න. ඒ එක්කම මිටිකිරි ටික ද එයට දමා බඳුන වසා හොද්ද මඳක් හිඳෙන්නට හරින්න. හොද්ද හිඳීගෙන එනවිට අවශ්ය තරමට ලුණු ඇඹුල් තිබේදැයි බලා ළිපෙන් බාන්න.
බත් මෙන්ම පාන්, ආප්ප ආදිය කන්නත් මේ අන්නාසි, රටඉඳි හින්දුම හොදින්ම ගැළපේ.
(Tharunie)