අවශ්ය දේවල්
අටු දෙල් ග්රෑම් 150ක් විතර
පොල් මේස හැඳි 3ක්
ලොකු ලූනු ගෙඩි 1/2ක්
සුදු ලූනු බික් 2ක්
අමු මිරිස් කරල් 2ක්
අමු ඉඟුරු කොටසක්
කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
ගම්ම්රිස් ඇට හෝ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
රස අනුව ලුණු
කරපිංචා ටිකක්
මෙහෙම හදමු
අටු දෙල් වතුර එක් කර තම්බා වතුර පෙරා ගන්න. පොල්, අමු මිරිස්, ලූනු, සුදු ලූනු, ඉඟුරු, කහ, ලුණු, ගම්මිරිස් එක් කර හොඳින් කොටා ගන්න. නැතිනම් අඹරා ගන්න. අඹරා හෝ කොටාගත් පොල් මිශ්රණය සහ කරපිංචා තම්බා ගත් අටු කොස් සමඟ එක් කර මලවා ගන්න. දෙල් මැල්ලුම රස බෙරි වෙන්න සෑදු විටයි. වැඩි රසට තෙල් මේස හැඳි එකකට අබ ඇට ටිකක් එක් කර එයට අඹරා ගත් පොල් මිශ්රණය සහ දෙල් එක් කොට දෙල් මැල්ලුම සාදා ගත හැකියි.
(Tharunie)