Sunday, November 24, 2024
Follow Us
අටු දෙල් මැල්ලුම

අවශ්‍ය දේවල්

අටු දෙල් ග්‍රෑම් 150ක් විතර

පොල් මේස හැඳි 3ක්

ලොකු ලූනු ගෙඩි 1/2ක්

සුදු ලූනු බික් 2ක්

අමු මිරිස් කරල් 2ක්

අමු ඉඟුරු කොටසක්

කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්

ගම්ම්රිස් ඇට හෝ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්

රස අනුව ලුණු

කරපිංචා ටිකක්

 

මෙහෙම හදමු

 

අටු දෙල් වතුර එක් කර තම්බා වතුර පෙරා ගන්න. පොල්, අමු මිරිස්, ලූනු, සුදු ලූනු, ඉඟුරු, කහ, ලුණු, ගම්මිරිස් එක් කර හොඳින් කොටා ගන්න. නැතිනම් අඹරා ගන්න. අඹරා හෝ කොටාගත් පොල් මිශ්‍රණය සහ කරපිංචා තම්බා ගත් අටු කොස් සමඟ එක් කර මලවා ගන්න. දෙල් මැල්ලුම රස බෙරි වෙන්න සෑදු විටයි. වැඩි රසට තෙල් මේස හැඳි එකකට අබ ඇට ටිකක් එක් කර එයට අඹරා ගත් පොල් මිශ්‍රණය සහ දෙල් එක් කොට දෙල් මැල්ලුම සාදා ගත හැකියි.

(Tharunie)