Wednesday, April 24, 2024
Follow Us
පොලොස් සමඟ කජු

අවශ්‍ය දේවල්

කජු ග්‍රෑම් 350ක් (පෙඟෙන්න දාන්න)

පොලොස් ග්‍රෑම් 280ක් (තම්බාගත්)

ලොකු ලූනු ගෙඩි 1ක් (ග්‍රෑම් 150ක් විතර )

අමු මිරිස් කරල් 2ක්

සුදු ලූනු බික් 2ක්

පුංචි ඉඟුරු කැබැල්ලක්

රම්පෙ, කරපිංචා ටිකක්

කුරුඳු පොඩි කැබැල්ලක්

එනසාල්, කරාබු නැටි කිහිපයක්

රස අනුව ලුණු

මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1 1/2ක්

තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 1ක්

කහ කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්

පොල් මිටිකිරි කෝප්ප 2ක්

සියඹලා ඉස්ම තේ හැඳි බාගයක් විතර

තෙල් මේස හැඳි 3ක්

 

මෙහෙම හදමු

කජු පැයක් පමණ වතුරේ බහා පෙඟෙන්න තියන්න. පොලොස් පුංචිම කැබලිවලට කපාගන්න. ලූනු, අමු මිරිස් පොඩියට කපන්න. සුදු ලූනු, අමු ඉඟුරු වංගෙඩියේ කොටාගන්න. සුදුසු භාජනයක් ළිප තබා තෙල් එකතුකර එයට ලූනු එකතුකර හොඳින් බැදගන්න. එයටම පොලොස් ටිකත් එකතුකර බැදෙන්න හරින්න. දැන් එයට අමු ඉඟුරු, සුදු ලූනු, මිරිස්, තුනපහ, කහ, කුරුඳු, එන්සාල්, කරාබු නැටි, රම්පෙ, කරපිංචා, අමු මිරිස් එකතුකර ටික වෙලාවක් පිසගන්න. තෙලෙන් ටිකක් බැදුණු පසු එයට වතුර අයින් කරගත් කජු ටිකඑකතුකරන්න. දැන් කලවම් කරන්න. විනාඩි කිහිපයක් පියන වසා පිසගන්න. ටික වෙලාවකින් මිටිකිරි එකතුකර මඳ ගින්දරේ හොඳින් පහේ වදිනකම් උයාගන්න. හොඳින් කිරි හිඳුණු පසු සියඹලා ඉස්ම ටිකක් එකතුකර ළිපෙන් ඉවතට ගන්න.

(Tharunie)