Sunday, November 24, 2024
Follow Us
ගෙදර හදන ක්‍රීම් චීස්

නැවුම් එළකිරි ගන්න පුළුවන් තැනක් තියෙනවා නම් ඉතාම හොඳින් අපිට ගෙදරදීම ක්‍රීම් චීස් හදන්න පුළුවන්. (කඩෙන් ගන්න කිරිවලිනුත් හදන්න පුළුවන්) එහෙම හදා ගත්තාම චීස් කේක් වගේ ගොඩාක් කෑම ජාති හදන්න පුළුවන්.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

නැවුම් එළකිරි ලීටර් 1ක්

දෙහි හෝ ලෙමන් යුෂ මේස හැඳි 2ක් හෝ 3ක්

ලුණු තේ හැඳි 1/2ක්

 

සාදමු

 

එළකිරි පතුළ ඝනකම ඇති භාජනයකට දමා රත් වනතුරු හොඳින් හැඳි ගාන්න. කිරි නටා ගෙන එන විට ළිපේ ගින්දර ටිකක් අඩුකර මිනිත්තු පහක් පමණ හැඳි ගා ළිපේ තබා ගන්න. දැන් ළිප නිවාගන්න. සදා ගත් දෙහි යුෂ මේස හැන්ද බැගින් දමා හැඳි ගාන්න. එවිට කිරි කැටි ගැසෙන්න පටන් ගන්නා අයුරු ඔබට දැක ගත හැකියි. ඉතිරි දෙහි යුෂ දමා කිරි සම්පූර්ණයෙන්ම කැටි ගැසෙන තුරු කලවම් කරන්න. ඉන්පසු මූඩියෙන් වසා විනාඩි 10ක් පමණ තබන්න.

සැදී ඇති චිස් එකතු කර ගැනීමට පිරිසුදු රෙදි කොටසක් භාජනයකට උඩට දමා ගන්න.

විනාඩි දහයකට පසු කිරි හොඳින් කැටි ගැසී වතුර වෙන්වී ඇති සැටි දැකිය හැකියි. මෙය රෙදි කොටස උඩට වත් කරන්න. රෙදි කොටසේ හතර කොනෙන් අල්ලා කරකවා තිබෙන වතුර ඉවත් වන තුරු මිරිකන්න.

සදා ගත් චීස්වලින් ක්‍රීම් චීස් සාදා ගන්නා ආකාරය

සදා ගත් චීස් බ්ලෙන්ඩර් කෝප්පයට දමා හොඳින් ක්‍රීම් වනතුරු අඹරන්න. රස අනුව ලුණු ස්වල්පයක් දමන්න. ක්‍රීම් චීස් මිශ්‍රණය ඝන බවක් දැනේ නම්, කිරිවලින් ඉතුරු වූ වතුර ස්වල්පයක් (මේස හැන්දක් පමණ) දමා අඹරන්න. එවිට හොඳ මෘදු ගතියකින් යුතු කඩෙන් ගන්නා ක්‍රීම් චීස් විදියටම හැදී ඈති බව ඔබට පෙනේවි. පිරිසුදු භාජනයකට දමා ශීතකරණයේ තබා දවස් 3ක්-4ක් තබා ගන්න පුළුවන්. අධිශීතකරණයේ තබා ගන්නවා නම් මාසයක් පමණ තබා ගත හැකියි.

(Tharunie)