අවශ්ය ද්රව්ය
පොඩි ටින් කිරි ටින් 1ක්
වතුර ටින් 1 1/4ක් (ටින් කිරි ටින් එකෙන් ම මැනගන්න)
බිත්තර 3ක්
ජෙලටින් මේස හැඳි 1 1/2ක්
වතුර කෝප්ප 1/4ක්
ස්ට්රෝබෙරි ජෙලටින් මේස හැඳි 2ක්
උණු වතුර මේස හැඳි 3ක්
වැනිලා තේ හැඳි 1ක්
බනානා එසන්ස් බිංදු 3ක් පමණ
සාදමු
මුලින්ම බිත්තර සුදුමද හා කහමද වෙන් කර ගන්න. කහමදවලට ටින් කිරි එකතු කරන්න. එයට කිරි ටින් එකෙන්ම වතුර ටින් එකක් දමන්න. වතුර කෝප්ප 1/4 භාජනයකට දමා එයට ජෙලටින් දමා පෙඟෙන්න තබන්න.
කහමද කිරි මිශ්රණය ළිපේ තබා හොඳින් රත් වී දුම යන විට (උතුරන්න කලින්) ළිපෙන් බා ගන්න. පෙඟෙන්න තැබූ ජෙලටින්වලට උණු කිරි හැඳි දෙක තුනක් දමා ජෙලටින් ටික දියකර ගෙන නැවතත් ජෙලටින් උණු කිරි භාජනයකට දමා හොඳින් දියකරන්න.
මෙම මිශ්රණය එක සමාන කොටස් දෙකකට වෙන් කර ගන්න. ස්ට්රෝබෙරි ජෙලටින්වලට උණු වතුර දමා දිය කර ගන්න. ඉන්පසු වෙන්කරගත් එක කිරි මිශ්රණයකට එය දමා හොඳින් මිශ්ර වෙන සේ හැඳි ගාන්න. එයටම වැනිලා දමන්න.
අනෙක් කිරි මිශ්රණයට බනානා එෙන්ස් දමා කලවම් කරන්න. දැන් මේ කිරි දෙවර්ගයම නිවෙන්නට තබා බිත්තර සුදුමද හොඳින් බීට් කර ගන්න. හිම කැටියක් මෙන් ගසා ගත් බිත්තර සුදු මද කොටස් දෙකකට වෙන්කර නිවුණු කිරි මිශ්රණ දෙකටම දමා කිරි සහ බිත්තර සුදුමද හොඳින් මිශ්රවන තුරු කලවම් කරන්න. දැන් හතරැස් හැඩ වීදුරු භාජනයකට කහ පාට කිරි මිශ්රණය දමා ශීතකරණයේ පැය භාගයක් පමණ තබා එළියට ගෙන ප්රවේසමෙන් රෝස පාට කොටස උඩින් වත් කර රැයක් පමණ මිදෙන්න තබා කෑමට ගන්න.
(Tharunie)