Sunday, November 24, 2024
Follow Us
අර්තාපල් කළුපොල් කරිය

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

තම්බාගත් අර්තාපල් අල ග්‍රෑම් 200ක්

බී ලුනු ගෙඩි 1ක්

ඉඟුරු, සුදුලූනුු පේස්ට්

මේස හැඳි 1ක්

කුරුඳු කැබැල්ලක්

එනසාල්, කරාබුනැටි 3 බැගින්

සියඹලා ඉස්ම තේ හැඳි 2ක්

බැදපු තුනපහ කුඩු තේ හැඳි 3ක්

බැදපු මිරිස් කුඩු තේ හැදි 1-2ක්

කහ කුඩු, උළුහාල් තේ හැඳි 1/4ක්

උකු පොල්කිරි කෝප්ප 1/4 - 1/2ක්

දිය කිරි කෝප්ප 1/2ක්

ලුණු,

තෙල් මේස හැඳි 1ක්

රම්පෙ, කරපිංචා

ගාගත් පොල් මේස හැඳි 3ක්

හාල් තේ හැඳි 1ක්

 

සාදමු

මුලින්ම පොල් සහ හාල් රන්වන් පාට වනතුරු කබලේ බැද ගන්න. ඉන්පසු එය සිහින් වන සේ අඹරා ගන්න. තම්බාගත් අලවලට බැදපු තුනපහ කුඩු, බැදපු මිරිස් කුඩු, ලුණු, කහ, සියඹලා ඉස්ම සහ අඹරා ගත් හාල් පොල් මිශ්‍රණය ද දමා කලවම් කරන්න.

බඳුනක් ළිප තබා රත් වූ පසු තෙල් දමා ඉඟුරු සුදුලූනු, ලූනු, රම්පෙ, කරපිංචා, එනසාල්, කරාබුනැටි, උළුහාල් දමා හොද සුවඳක් එනතුරු බැදගන්න.

ඉන්පසු තුනපහ කලවම් කරගත් අල මිශ්‍රණය දමා හොඳින් හැඳි ගා තෙලෙන් තත්පර කිහිපයක් තම්බුණාට පසු දෙවැනි කිරි දමා අඩු ගින්දරේ හොඳින් උයා ගන්න. පොල්කිරි බාගෙට හිඳී ගිය පසු මිටි කිරි දමා මූඩියෙන් වසා විනාඩි 7-8ක් උයන්න. ඉන්පසු මුඩිය ඇර හොඳින් දියර ගතිය හිඳී උකු වී එනවිට ළිපෙන් බාගන්න.

(Anoma's Kitchen)