Sunday, April 20, 2025
Follow Us
අට්ටික්කා බීම

අට්ටික්කා,අත්තික්කා, උදුම්බර, දිඹුල් ආදී නම්වලින් හැඳින්වෙන අට්ටික්කා ගංඟා, ඇල දොළ ඉවුරු ආශ්‍රිතව සුලබව හමුවන ශාකයකි.

අතීතයේ බෞද්ධයන්ගේ පිළිගැනීමට අනුව කෝණාගම බුදුන්ට සෙවණ දුන් වෘක්ෂය ලෙස හඳුන්වනු ලැබේ. තවද, හින්දු භක්තිකයන්ගේ භක්ති ආදරයට පාත්‍ර වූ මෙම ශාකය "ගණදෙවි" වාස භවන ලෙස සලකන බැවින් අදටත් හින්දු බැතිමතුන් විසින් පුද සත්කාර කරන ශාකයකි.

ඇඟ සිසිල් කරන ගුණයෙන් යුත් අට්ටික්කා රුධිරය සම්බන්ධ රෝග, මුත්‍රා රෝග හා ප්‍රජනන රෝග රැසකට ගුණදායක බව ආයුර්වේදයේ සඳහන්. ඒ වගේම අට්ටික්කා ගෙඩි මැල්ලුම දියවැඩියාවට ද කදිම ඖෂධයකි.

 

අවශ්‍ය වන්නේ

හොඳින් ඉදුණු අට්ටික්කා ගෙඩි කිහිපයක්

ලුණු හා සීනි ඔබේ රස අනුව

දෙහි යුෂ

අයිස් කැට

 

හදන්නේ මෙහෙමයි

සෝදා පිරිසුදු කරගත් අට්ටික්කා ගෙඩි, අයිස් කැට, ලුණු හා සීනි සමඟ හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න. දැන් ජූස් එක පෙරා දෙහි යුෂ මිශ්‍ර කර රස විඳින්න.

(Tharunie)