අවශ්ය වන්නේ
මයිසූර් පරිප්පු කෝප්පයක්
සෝදා පිරිසුදු කර වතුර බේරා ගත් කතුරුමුරුංගා කොළ ටිකක්
ලියා ගත් අමුමිරිස් හා රතු ලුනු
කෝන් පිටි තේ හැඳි 1ක්
දෙහි ඉස්ම ටිකක්
පදමට ලුණු
අවශ්ය නම් කෑලි මිරිස් ස්වල්පයක්
බැදීමට තෙල්
හදන්නේ මෙහෙම
මුලින්ම පරිප්පු ටිකට වතුර දමා පැයක් පමණ පොඟවා ගන්න. දැන් හොඳින් වතුර බේරා ගත් පරිප්පු කොටස් දෙකකට බෙදා එක් කොටසක් ග්රයින්ඩ් කරන්න. (වතුර ටිකක්වත් නැතුව කරන්න වග බලා ගන්න) දැන් ග්රයින්ඩ් කරපු කොටස හා නොකරපු කොටස එකට දමා මිශ්ර කරන්න. ඉතිරි සියලුම අමුද්රව්ය ටික ඒකට එකතු කර හොඳින් මිශ්ර කරන්න. අවශ්ය නම් විනාඩි 15ක් පමණ වඩේ මිශ්රණය ශීතකරණයේ තබා ගන්නත් පුළුවන්. දැන් අත්ලේ වතුර ස්වල්පයක් ගා, මිශ්රණයෙන් කුඩා බෝලයක් අත්ල මත තබා හොඳින් තූනීවට රවුමට පැතලි කර ගන්න.
කතුරුමුරුංගා කොළ දෙක තුනක් වඩේ එකේ උඩ තියා තද කරන්න. රත් වූ ගැඹුරු තෙලේ දමා දෙපැත්ත හරවමින් අඩු ගින්දරේ රන්වන් පැහැ වනතුරු බැද ගන්න. හොඳින් තෙල් බේරා උණුවෙන්ම රස විඳින්න.
(Tharunie)