Sunday, November 24, 2024
Follow Us
අන්නාසි කරිය

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය :

*අන්නාසි ග්‍රෑම් 300 ක් (පොතු ඉවත් කර තරමක් ලොකු කොටු කැබැලි කපා ගන්න)

* රතු ලූනූ ගෙඩි 2,3 ක් (ලියා ගත්)

* සුදු ලූනූ ගෙඩි 2,3 ක් (තළා ගත්)

* අමුමිරිස් කරල් 2,3 ක් (සිහින්ව කපා ගත්)

* රම්ප කරපිංචා ස්වල්පයක්

* බැද ගත් පහේ කුඩු මේස හැඳි 1 1/2 ක්

* මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1 ක්

* කහ කුඩු තේ හැඳි 1/4 ක්

* පැණි හෝ සීනි තේ හැඳි 1 /4 ක්

* කුරුඳු කැබැල්ලක්

* රස අනුව ලුණු

* තෙල් මේස හැඳි 1 ක්

* මිටි කිරි කෝප්ප 1 ක්

 

සාදන ආකාරය :

* මැටි භාජනයක් ළිප තබා තෙල් රත් කර එයට සුදු ලූනූ, අමුමිරිස්, රම්ප කරපිංචා, කුරුඳු පොතු කැබැල්ල එක් කර සුවඳ හමන තෙක් තෙම්පරාදු කර ගන්න.

* එයට ම මිරිස් කුඩු හා බැදපු පහේ කුඩු ද එක් කර බැද ගන්න.

* කහ කුඩු හා අන්නාසි කැබැලි ද එක් කර තෙම්පරාදුකර රස අනූව ලුණු හා පැණි හෝ සීනි එක් කර වසා පිස ගන්න.

* අන්නාසි පිසී වතුර ගතිය සිඳුණු පසු මිටි කිරි එක් කර හොඳින් කලවම්කර කිරි ටික ද සිඳෙන තෙක් පිස ගන්න.

(Tharunie)