අවශ්ය ද්රව්ය
කැරට් කිලෝ ග්රෑම් 2ක්
ලයිම් යුෂ ගෙඩි 5ක
දොඩම් ගෙඩියක යුෂ
ලෙමන් යුෂ ගෙඩියක
වතුර බෝතල් 10ක් පමණ
සීනි කිලෝ ග්රෑම් 4ක්
ඉඟුරු කැබැල්ලක්
ඊස්ට් තේ හැන්දක්
සාදන ක්රමය
* කැරට් හොඳින් ශුද්ධ කර රවුමට පෙති කපාගන්න.
*ඉඟුරු කැබැල්ල ද පෙති කපා ගන්න.
* කැරට් සහ ඉඟුරු පෙති භාජනයකට දමා වතුර යොදන්න. වතුර බෝතල් 2 දක්වා හිඳගන්න.
* පසුව නිවෙන්න තබා පෙරා ගන්න.
* එයට ඊස්ට්, සීනි දමා සීනි දියවෙනතුරු කලවම් කරන්න.
* දැන් හොඳටම නිවෙන්න තබන්න.
* මෙයට දෙහි, දොඩම් දමා ලොකු බෝතලයකට පුරවන්න.
* මෙය දින 3ක් කලවම් කරමින් පල් කරන්න. ඊට පසු තවත් දින 3ක් නොසෙල්වා පල් කර දින 6කට පසු ෆිල්ටර් රෙදි කැබැල්ලකින් පෙරා ගන්න.
(Tharunie)