අවශ්ය ද්රව්ය
බීට් කිලෝ ග්රෑම් 1ක්
සීනි ග්රෑම් 750ක්
ජලය බෝතල් 3ක්
ආමන්ඩ් එසන්ස් තේ හැන්දක්
කරදමුංගු ඇට 3ක්
දෙහි ගෙඩි 2ක යුෂ
ඊස්ට් තේ හැන්දක්
මුද්දරම්පලම් ග්රෑම් 50ක්
සාදන ක්රමය
* ඊස්ට්වලට සීනි ස්වල්පයක් (ග්රෑම් 100) දමා මඳ රස්නේ වතුර ටිකක් තබා වසා තබන්න.
* බීට්රූට් කැබලිවලට එය දමා වතුර බෝතල් 3 එක්කර එය බෝතල් 1 1/2ක් වනතුරු (එකවර ගින්දර ද) උතුරා ගෙන ඉවත් කරන්න.
* ඊට පසු වතුර ටික සෙමෙන් පෙරා ගන්න.
* මෙය ටිකක් නිවෙන්නට තබා දෙහි, දියකර ගත් ඊස්ට් මිශ්රණය, එසන්ස්, මුද්දරපලම්, තලාගත් කරදමුංගු සහ ඉතිරි සීනි ටික එකතුකර ලී හැන්දකින් කලවම් කරන්න.
* මෙය දැන් වසා බන්න.
* මෙය දින 15ක් පමණ සෑම දිනම මූඩිය අරින්නේ නැතුව සොලවන්න.
* දින 15කට පසු පැනල් රෙදි කෑල්ලකින් පෙරා ගන්න. ඊට පසු ෆිල්ටර් රෙදි කැබැල්ලකින් හෝ ෆිල්ටර් කඩදාසියකින් හෝ පෙරා බෝතල්වලට අසුරන්න.
(Tharunie)