අවශ්ය ද්රව්ය
ඉඟුරු ග්රෑම් 250 - 350ක් (කුඩාවට කපා ගත්)
රට ඉඳි ග්රෑම් 500ක් (ඇට ඉවත්කර)
දොඩම් ගෙඩි 2 ක යුෂ
ලෙමන් ගෙඩි 2ක යුෂ
ජලය බෝතල් 8ක්
සීනි කිලෝ ග්රෑම් 2ක්
ඊස්ට් තේ හැඳි 2ක්
අරක්කු මි. ලී. 200ක් (අවශ්ය නම්)
සාදන ක්රමය
* ලෙමන් පොඩිවට කපා වතුරේ තම්බා ගන්න.
* විනාඩි 20ක් මෙය නටන්නට තබා මෙය පෙරා ගන්න.
* අරක්කු හැර අනෙක් සියලු දෑ මෙයට දමා ලී හැන්දකින් කලවම් කරන්න.
* දින 15 - 20ක් භාජනයකට දමා කට බැඳ සීල් කර පල් වෙන්න තබා දින 20 කින් පෙරා ගන්න.
* දැන් අරක්කු මෙයට එක් කරන්න.
* තව දින 6ක් පමණ නැවත පල් වෙන්න තබන්න.
*දැන් යළිත් පෙරා ගන්න.
* දැන් ඔබට බෝතල්වලට ඇසුරුම් කළ හැකියි.
(Tharunie)