Sunday, November 24, 2024
Follow Us
ගමේ තාලෙට කහ පොල් මැල්ලුම

අවශ්‍ය වන්නේ

පොල් කෝප්පයක් පමණ

ලියාගත් කොච්චි හෝ අමුමිරිස්, සුදු ලූනු,

රතු ලූනූ, තක්කාලි හා කරපිංචා

කහ ස්වල්පයක්, ගම්මිරිස් ඇට,

අබ ස්වල්පයක්,

රම්පේ කෑල්ලක් හා පදමට ලුණු

සෝදා පිරිසුදු කර කුඩා කැබලි කඩා ගත්

හාල්මැස්සන් ටිකක් හෝ කූනිස්සන්

කුරුඳු පොත්තක්

ගොරකා පේස්ට්

 

හදන්නේ මෙහෙමයි

කොච්චි හෝ අමුමිරිස්, රතු ලූනු, සුදු ලූනු, කහ සහ ගම්මිරිස් ඇට වංගෙඩියක දමා හොඳින් කොටා ගන්න. එයටම පොල් ටික හා පදමට ලුණු එකතු කර අපි සාමාන්‍ය පොල් සම්බෝලය කොටන විදිහට කොටා ගන්න. දැන් භාජනයක් ළිපේ තියා තෙල් ස්වල්පයක් රත්කර අබ පුපුරුවා ගන්න. එයටම කරපිංචා, කුරුඳු කැබැල්ල, තක්කාලි හා ගොරකා සමඟම හාල්මැස්සන් හෝ කූනිස්සන් එකතු කර මඳ ගින්දරේ ස්වල්ප වේලාවක් බැද ගන්න.

එයටම කලින් කොටාගත් පොල් මිශ්‍රණය දමා තත්පර කිහිපයක් කූරූ ගාමින් මළවාගෙන ළිපෙන් අයින් කරන්න. (අවශ්‍ය නම් පොල් මිශ්‍රණයට උම්බලකඩ වුවත් එකතු කර ගන්න පුළුවන්.)

(Tharunie)