Sunday, November 24, 2024
Follow Us
තල් හකුරු මිශ්‍ර සව් කැඳ

අවශ්‍ය වන්නේ

සූරා ගත් තල් හකුරු

ඔබේ රස පදමට

සව් ඇට ග්‍රෑම් 50ක්

උකු පොල් කිරි

කෝප්පයක්

ලුණු ස්වල්පයක්

තළා ගත් කරදමුංගු හා

කරාබු නැටි කිහිපයක්

කජු හා ප්ලම්ස්

(අවශ්‍ය නම්)

වතුර පීරිසි කෝප්ප 3ක්

 

හදන්නේ මෙහෙමයි

 

මුලින්ම සව් ටික හොඳින් සෝදා වතුර කෝප්ප 3ක් දමා ඒකටම ලුනු ස්වල්පයක් එකතු කර අඩු ගින්දරේ ළිපේ තබා හොඳින් බුබුළු දමා උතුරනකම් හැඳි ගාන්න. සව් මිශ්‍රණය වතුර පැහැ වී උතුරනකොට පොල්කිරි කෝප්පය එකතු ක හොඳින් හැඳි ගාන්න. දැන් තල් හකුරු, තළාගත් කරදමුංගු හා කරාබු නැටි සව් මිශ්‍රණයටම දමා අඩු ගින්දරේ හොඳින් හැඳි ගාමින් සව් කැඳ පිස ගන්න. උඩින් කජු හා ප්ලම්ස් දමා සරසා උණුවෙන්ම රස විඳින්න.

(Tharunie)