අවශ්ය වන්නේ
සූරා ගත් තල් හකුරු
ඔබේ රස පදමට
සව් ඇට ග්රෑම් 50ක්
උකු පොල් කිරි
කෝප්පයක්
ලුණු ස්වල්පයක්
තළා ගත් කරදමුංගු හා
කරාබු නැටි කිහිපයක්
කජු හා ප්ලම්ස්
(අවශ්ය නම්)
වතුර පීරිසි කෝප්ප 3ක්
හදන්නේ මෙහෙමයි
මුලින්ම සව් ටික හොඳින් සෝදා වතුර කෝප්ප 3ක් දමා ඒකටම ලුනු ස්වල්පයක් එකතු කර අඩු ගින්දරේ ළිපේ තබා හොඳින් බුබුළු දමා උතුරනකම් හැඳි ගාන්න. සව් මිශ්රණය වතුර පැහැ වී උතුරනකොට පොල්කිරි කෝප්පය එකතු ක හොඳින් හැඳි ගාන්න. දැන් තල් හකුරු, තළාගත් කරදමුංගු හා කරාබු නැටි සව් මිශ්රණයටම දමා අඩු ගින්දරේ හොඳින් හැඳි ගාමින් සව් කැඳ පිස ගන්න. උඩින් කජු හා ප්ලම්ස් දමා සරසා උණුවෙන්ම රස විඳින්න.
(Tharunie)