අවශ්ය ද්රව්ය
ඔලිව් ඔයිල් මේස හැඳි 2ක්
බටර් මේස හැඳි 2ක්
තලාගත් ලූනූ මේස හැඳි 2ක්
තලාගත් සුදු ලූනූ බික් 3ක්
බට්න් මෂ්රූම් පැකට් එකක් 1ක්
පාන්පිටි මේස හැඳි 1ක්
වතුර කෝප්ප 3ක්
ගම්මිරිස්කුඩු මේස හැඳි 1/2ක්
ලුණු රස අනූව
ෆ්රෙෂ් ක්රීම් කෝප්ප ¼ක්
සාදන ක්රමය
පෑන් එකක් ගෙන ඔයිල් දමා රත්වන විට බටර් ටික දාන්න. බටර් දියවෙනකොට තලාගත් ලූනූ හා සුදුලූනූ දමා හොඳට කලවම් කරගන්න. හොඳට හෝදලා දෙකට කපාගත් මෂ්රූම් ටික එකතු කරන්න. විනාඩියක් වගේ හොඳින් හැඳිගාන්න. තවත් විනාඩි 5ක් ළිපේ තියාගන්න. මෂ්රූම් ටික හොඳට තැම්බිලා රන්වන් පාටට ෆ්රයි වෙලා තියෙයි දැන්. මේකට පාන්පිටි මේස හැඳි 1ක් දාගන්න.
දැන් වතුර කෝප්ප 3ක් එකතු කරන්න.
ගම්මිරිස් කුඩු එකතු කරගන්න. ලුණු රස අනුව දාගන්න. හොඳට හැඳි ගාන ගමන් විනාඩි 5ක් වගේ තියාගන්න. දැන් සුප් එක උතුරගෙන එනකොට ළිප ඕෆ් කරලා මෂ්රූම් කෑලි ටිකක් අරගෙන ග්රයින්ඩ් කරලා අර සුප් එකට දාගන්න.
ළිප ආයේ ඔන් කරන්න. දැන් ෆ්රෙශ් ක්රීම් කෝප්ප කාලක් එකතු කරගන්න. හොඳට කලවම් කරන්න.
විනාඩියකින් වගේ ළිප නිවා ගම්මිරිස් කුඩු ටිකක් උඩින් ඉසගන්න.
(Tharunie)