වසංගත රෝග බලාගෙන ඉද්දි පැතිරෙන මේ කාලේ සිරුරට අවශ්ය ම කරන්නේ ප්රතිශක්තිය. කොරෝනා රැලි පිට රැලි එද්දී මිනිසුන් ගේ දෛනික ජීවිතවලට බාධා කරන්න පටන් අරන්.
ඉතිං බෝවෙන රෝග පැතිර යෑම
අරුමයක් ද? හැකි හැමවිටම කෑමෙන් බීමෙන්වත් කිසියම් ආරක්ෂාවක් සපයා ගැනීම අපේ යුතුකමක්. ප්රතිශක්තිය
වැඩිකරන අපූර්වතම ව්යාංජනයක් සුදුලූනු.
අවශ්ය දේ
සුදුලූනු බික් අවශ්ය තරමට
මිරිස් කුඩු
අමු තුනපහ කුඩු
උළුහාල් ස්වල්පයක්
ගම්මිරිස්
කහ
රටලූනු
නයි මිරිස්
ඉඟුරු
රම්පේ
කරපිංචා
කුරුඳු පොතු
රස අනුව ලුණු
කහ දියකරගත් මිටිකිරි ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
බඳුනක් ළිප තබා තෙල් ටිකක් දමන්න. රත් වූ තෙලට තලාගත් ඉඟුරු එකතු කරන්න. තලාගත් සුදුලුනු ටිකකුත් එකතු කර
රම්පේ, කරපිංචා, රටලූනු එකතුකර හොඳින් තෙම්පරාදු කරගන්න. කුරුඳු පොතු, නයිමිරිස්, උළුහාල්, මිරිස් කුඩු, අමු
තුනපහ දමා නැවත හොඳින් කලවම් කරගන්න. මේ වෙද්දි ගින්දර පාලනයත් වැදගත්. රස අනුව ලුණු, කෑලි ගම්මිරිස්,
සුදුලුනු බික් ටික දමා හොඳින් මිශ්ර කොට කහ දැමූ පොල් කිරි ටික දමන්න. සුදුලුනු වැහෙන තරමට උකු මිටි කිරි දැමීම
ප්රමාණවත්. පියනකින් වසා විනාඩි කිහිපයක් තබා නැවත හැඳිගාන්න. කිරි ටික යන්තමට හිඳිලා තියෙද්දි ළිපෙන්
බාගන්න. දැන් සුදුලුනු ව්යංජනය කෑමට සූදානම්.
(Tharunie)