අවශ්ය වන්නේ
පාන් පිටි ග්රෑම් 250ක්
බේකිං පවුඩර් තේ හැන්දක්
ගී හෝ බටර් මේස හැන්දක්
මුදවපු කිරි හෝ යෝගට්
මේස හැඳි 2ක්
පදමට ලුණු
ලියාගත් කොත්තමල්ලි කොළ
ටිකක් හෝ පාස්ලි ටිකක්
හදන්නේ මෙහෙමයි
කොත්තමල්ලි කොළ හැර ඉතිරි අමුද්රව්ය සියල්ලම භාජනයකට දමා වතුර ටික ටික එකතුකර සාමාන්ය ප්රමාණයට අතේ ඇලෙන පදමට අතින් අනා ගන්න. (පොල් රොටිවලට වගේ)
ඊට පස්සේ පිටි මෝලියේ බටර් පොඩ්ඩක් ගා තෙත රෙද්දකින් හෝ කිචන් ටවල් එකකින් වසා පිපෙන්න පැයක් පමණ සිසිල් ස්ථානයක තබන්න.
ඒ අතරේ නාන් හදනකොට තවරා ගැනීම සඳහා බටර් ටිකකට තළාගත් සුදුලූනු ටිකක් මිශ්රකර පේස්ට් එකක් සාදාගත යුතුයි.
පැයකට පසු පිටි මෝලිය එළියට අරන් කුඩා කැබැල්ලක් කඩාගෙන පිටි ඉසගත් ලෑල්ලක තියා රෝලිං පින් එකකින් ඕවල් හැඩේට නාන් එක හදා ගන්න.
තුනීවට හදාගත් නාන් එක උඩ කොත්තමල්ලි කොළ ටිකක් තියා රෝලිං පින් එකෙන් කොළ ටික තද වෙන විදිහට තව ටිකක් තුනී කරන්න. දැන් නාන් එක අනිත් පැත්ත හරවා ඒකේ වතුර ටිකක් තවරා රත් කරගත් රොටි තැටියේ වතුර ගාගත් පැත්ත හරවලා තැටියේ තියන්න (කොළ දාපු පැත්ත උඩට සිටින සේ). මතක ඇතුව තැටිය අඩු ගින්දරේ තියන්න ඕනේ.
ටික වේලාවකින් වතුර ගාපු පැත්ත තැටියේ ඇල වෙනවා. ඊට පස්සේ තැටිය පරිස්සමෙන් අනිත් පැත්ත හරවා කොළ දාපු පැත්ත පොඩ්ඩක් ළිපට අල්ලාගෙන ඉන්න. එතකොට නාන් එක පිම්බිලා බුබුලු දමා ලස්සනට එනවා. දැන් නාන් එක හරවා කලින් හදාගත් සුදුලූනු බටර් මිශ්රණයෙන් පොඩ්ඩක් නාන් එක උඩ තවරා පුලුස්සා ගන්න
(Tharunie)