අවශ්ය වන්නේ
රුලං (රාවා) පීරිසි කෝප්ප 1ක්
තළාගත් ඉඟුරු ටිකක්
ගිතෙල් හෝ බටර් මේස හැඳි 2ක්
රටකජු ටිකක්
ලියාගත් ලූනු, අමු මිරිස් හා ඉදුණු
තක්කාලි ගෙඩියක්
අබ ස්වල්පයක්
පදමට ලුණු
කහ ස්වල්පයක්
සිහින්ව ලියාගත් කැරට් ටිකක්
ලෙමන් යුෂ මේස හැඳි 2ක්
හදන්නේ මෙහෙමයි
මුලින්ම සුදුසු භාජනයක් ළිපේ තබා එයට ගිතෙල් මේස හැන්ඳක් දමා රුලං (රාවා) ටික දමා ඒකටම කහ ස්වල්පයක් එකතුකර විනාඩි 3ක් 4ක් අඩු ගින්දරේ හැන්දෙන් එහා මෙහා කරමින් රුලං ටික බැද ගන්න. දුඹුරු පාට වෙන්න දෙන්න එපා.
දැන් රුලං ටික නිවෙන්නට පසෙකින් තබා, වතුර පීරිසී කෝප්ප 3ක් පමණ උතුරුවා එයත් පසෙකින් තබන්න.
නැවතත් භාජනයක් ළිප තබා එයට තෙල් ස්වල්පයක් දමා අබ, තළාගත් ඉඟුරු, ලූනු, කරපිංචා, අමු මිරිස්, කැරට් හා රට කජු ටික දමා ස්වල්ප වේලාවක් අඩු ගින්දරේ බැද ගන්න.දැන් එයට උතුරුවා ගත් උණු වතුර කෝප්ප තුන දමා පදමට ලුණු හා කහ ස්වල්පයක් එකතු කරන්න.
ඒකටම කලින් බැදගත් රුලං කැටි නොගැසෙන පරිදි පරිස්සමෙන් හැන්දකින් ටික ටික එකතු කරමින් හැඳි ගාමින් උයා ගන්න. ටික වේලාවක් අඩු ගින්දරේ හැඳි ගාමින් පිසින විට රුලං තැම්බී ඝනකම වෙලා එක ගුළියකට එනවා. එතකොට ළිප ඕෆ් කරන්න.දැන් ඉතින් උප්පුමා ලෑස්තියි. මෙය කෑමට හොදි හෝ වෙනත් දෙයක් අවශ්ය නෑ. උණුවෙන්ම රස විඳින්න පුළුවන්. අවශ්ය නම් කිරිබත් වගේ නිවෙන්න කලින් කෝප්පවලට දමා පින්තූරවල විදිහට කෝම් පිට්ටු හදා ගන්න පුළුවන්.
(මේ ප්රමාණයෙන් මේ වගේ කෝප්ප 5ක් හදා ගන්න පුළුවන්)
(Tharunie)