Saturday, November 23, 2024
Follow Us
මුරුක්කු

අවශ්‍ය වන්නේ

හාල් පිටි ග්‍රෑම් 200ක්

කඩල පිටි ග්‍රෑම් 100ක්

බටර් මේස හැන්දක්

ලුණු හා මිරිස් කුඩු පදමට

සිහින්ව ලියාගත් නැවුම් කරපිංචා

කොළ ටිකක් (අවශ්‍ය නම් පමණක්)

සූදුරු ටිකක් (අවශ්‍ය නම් පමණක්)

බේකිං පවුඩර් තේ හැන්දක්

බේකිං පේපර් එකක් හෝ කෙසෙල් කොළයක්

 

(ඉඳිආප්ප වංගෙඩියේ හදනවා නම් තරුව හැඩැති ප්ලේට් එක පාවිච්චි කරන්න ඕනේ. නැත්නම් මුරුක්කු සෑදිම සඳහාම ඇති උපකරණය භාවිත කරන්න පුළුවන්)

 

හදන්නේ මෙහෙමයි

 

මුලින්ම කඩල පිටි, හාල් පිටි හා බේකිං පවුඩර් භාජනයකට දමා හොඳින් මිශ්‍ර කරන්න.

ඒකටම අනිත් සියලුම දේවල් දමා ඇල් වතුර ටික ටික එකතු කරමින් හැන්දකින් මිශ්‍ර කරන්න. මිශ්‍රණය ඝනකම වැඩි නැති දියාරු නැති මධ්‍යම ප්‍රමාණයට ගන්න ඕනේ. දැන් මිශ්‍රණයෙන් ටික ටික ඉඳිආප්ප වංගෙඩියට දමා පින්තූරයේ දැක්වෙන හැඩයට බේකිං පේපර් එකක හෝ කෙසෙල් කොළයක් මතට හදා ගන්න. එකවර 5ක් විතර හදන්න.

දැන් තෙල් රත් කර බේකිං පේපර් එක මත තියෙන මුරුක්කු පරිස්සමෙන් එකින් එක අරන් තෙලට දමා, අඩු ගින්දරේ රන්වන් පාට වෙනතුරු බැද ගන්න.

(Tharunie)